0.4 C
Alajärvi
perjantai 29.3.2024

Veto tarrasi kiinni kultaan

Miesten superpesiksen 3. finaaliottelu: Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy 2-1k (4-2, 3-4, 0-0, 2-1)

Tilanne ottelusarjassa Vedolle 2-1

Vimpelin Veto otti vahvan kiinnityksen miesten pesäpallon Suomen mestaruuteen ottamalla voiton kotiutuskisan jälkeen myös viikonlopun toisessa kohtaamisessa.

Kotiutuskisassa Vedon voiton varmistaneet juoksut löivät Janne Mäkelä ja Henri Puputti.

Vedon ykköspalkinnon kuitenkin pokkasi edellisen ottelun tapaan kolme juoksua lyönyt 16-vuotias Perttu Ruuska (8/11) kakkospalkinnon mennessä kaksi juoksua lyöneelle ja kertaalleen kentän kiertäneelle Henri Puputille (6/9).

Heidän ohellaan Vedosta muiden yläpuolelle nousivat sataprosenttisesti kentällemenoissaan onnistunut Teemu Isoketo (8/8) sekä yhden lyödyn ja tuodun juoksun lisäksi sataprosenttisesti ykköstilanteet purkanut Mikko Kanala (7/9).

Numero kaksi hihassaan pelannut Olli Heikkala (4/10) ei vaihtolyönneissään tällä kertaa onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta onnistui kuitenkin etenijänä kiertämällä kentän kolmesti.

Lisäksi Heikkala venyi kotiutuskisassa 3-polttajan tontillaan upeisiin suorituksiin Sotkamon Roope Korhosen ja Toni Kohosen ratkaisuyrityksistä.

Sotkamolaisten tehot lepäsivät lähes täysin kolme juoksua mieheen lyöneiden konkariosaston Roope Korhonen (8/14) sekä Jani Komulainen (8/10) varassa.

Joukkueen ykköskärki Jere Vikstöm – Niko Korhonen – Antti Hartikainen oli sen sijaan pahasti tuuliajolla onnistuen ottelun 26 kärkilyöntiyrityksestä vain yhdeksän kertaa Vedon ykköskärjen tehtaillessa lukemat 19/27.

– Kyllä meidän pitää jatkossa parantaa kärkilyöntien onnistumisprosentteja. Jäimme viikonlopun molemmissa peleissä takaa-ajajan asemaan heti alusta saakka, harmitteli Sotkamon pelinjohtaja Mikko Kuosmanen.

Vedon Sami-Petteri Kivimäkikään ei voitosta huolimatta ollut täysin tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Olemme joutuneet lähtemään finaalisarjaan hieman toisenlaisista lähtökohdista kuin on etukäteen ajateltu. Vastus on kova ja marginaalit ovat pienet. Tänä viikonloppuna osasimme hieman nauttia pelistä ja se näkyi suorituksissamme. Tämän päivän taso ei kuitenkaan vielä riitä, vaan meidän täytyy pystyä parantamaan sekä yksilö-että joukkuetasolla, kiteytti Kivimäki.

Ottelun ensimmäisen jakson kulminaatio nähtiin heti ensimmäisen vuoron alussa Vedon siirtyessä 3-0 johtoon Perttu Ruuskan kaksi juoksua tuottaneella kakkosjatkeen läpilyönnillä ja Janne Mäkelän kumuralla.

Jani Komulaisen lyömän Sotkamon kavennusjuoksun jälkeen lopullisen niitin Vedon jaksovoitolle iski Perttu Ruuska.

Veto aloitti myös toisen jakson vahvasti. Mikko Kanala ja Henri Puputti löivät Vedon jakson aluksi 2-0 johtoon, jonka jälkeen Puputti löi vielä kolmannen aloittavalla tilanteeksi 3-0.

Sotkamo ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi kolmannen tasoittavallaan Roope Korhosen saman lyöntivuoron aikana lyömillä kahdella juoksulla ensin juoksun päähän ja lopulta neljännen tasoittavalla jaksovoittoon Jani Komulaisen toistaessa Korhosen tempun.

Kotiutuskisassa Vedon ulkokenttä kesti erinomaisesti Jymyn ratkaisulyöntien edessä. Jymyn ainoaksi juoksuksi jäi toisessa parissa saatu vapaataivaljuoksu.
Finaalisarja jatkuu ensi lauantaina Sotkamossa, jolloin Vedolla on ensimmäinen mahdollisuus katkaista ottelusarja.

Tarvittaessa pelataan ratkaiseva viides ottelu Saarikentällä ensi sunnuntaina.
Ensi viikonlopun molemmat ottelut alkavat kello 15.