1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Kaupunginhallitus hyväksyi monitoimihallin luonnospiirrokset

Alajärvellä ylipainehallin rakentaminen on käynnistynyt ja nyt on voitu jatkaa uuden monitoimihallin suunnittelua.

Suunnittelutoimikunta on kokouksissaan käynyt läpi monitoimihallista tehtyjä erilaisia tilavaihtoehtoja. Toteutettavaksi suunnitelluissa tiloissa on pyritty huomioimaan mahdollisimman hyvin kaikkien käyttäjäkuntien toiveet ja muuntautuminen helposti erilaisien lajien tarpeisiin.

MAINOS

Monitoimihallissa tulisi olemaan katsomollinen monitoimitila, jossa on mahdollisuus pelata esimerkiksi salibandya, koripalloa tai kolmella kentällä lentopalloa.

Salin päätyyn tulisi kolmeratainen juoksusuora, jonka päädyssä on heittolajien harjoittelua palveleva heittohäkki / hyppypaikka. Juoksuratojen ja heittohäkin / hyppypaikan rakentaminen monitoimihalliin nähdään tarpeelliseksi, koska nyt rakenteilla olevan ylipainehallin tiloja jouduttiin karsimaan ylipainehallin avustusrahaan sisältyvien rajoitteiden vuoksi.

Alunperin ylipainehallin tiloihin oli suunniteltu enemmän myös yleisurheilua palvelevaa tilaa ja varusteita.
Monitoimihallin pukutiloissa huomioidaan myös Kitron pesäpallostadionin toimintaan liittyvä pukutilojen käyttö, pesäpallostadionin nykyiset pukutilat sijaitsevat käytöstä poistuvassa vanhassa urheiluhallissa.
Monitoimihallin rakennuspaikka sijoittuu nykyisen uimahallin viereen, johon se liittyisi yhdyskäytävällä. Uimahallin ja monitoimihallin yhdyskäytävä mahdollistaa molempien tilojen joustavan yhteiskäytön.
Esitettävän monitoimihallin pinta-ala on 2888,5 neliötä ja tavoitehinta-arvio
noin 5,1 miljoonaa. Oletettu valtionavustus kohteelle on 750000 euroa.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy monitoimihallin päivitetyt piirustukset ja tavoitehinta-arvion.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät