Vimpelin Veto juhlii Suomen mestaruutta!

40
Mainos[adrotate banner="3"]

Miesten superpesiksen 4. finaali: Sotkamon Jymy-Vimpelin Veto 0-2 (2-3,2-3)

Vimpelin Vedon toisen perättäisen Suomen mestaruuden sinettinä oli vahvan ulkopeliesityksen lisäksi ensimmäisen jakson kaksi juoksua tuottaneella takakentän läpilyönnillään ratkaissut Henri Puputti (5/9) sekä kaksi juoksua lyönyt ja tuonut Mikko Kanala (7/11).

MAINOS

Kahteen lyötyy juoksuun ylsi Vedosta myös Janne Mäkelä (3/6). Heidän ohellaan Vedon mestaruuden takuumiehiin nousivat ykköskärkenä kentän kolmesti kiertänyt Teemu Isoketo (4/8) sekä numero kaksi hihassaan ykköstilanteiden puruissaan onnistunut ja kertaalleen kiertänyt Olli Heikkala (5/7)
17-15 ottelun kolmostilanteet voittaneen Sotkamon mahdollisuudet taistella mestaruudesta kariutuivat Vetoa huonompaan kotiutustehoon.

Finaalisarjassa Jymyn kotiutusvastuusta lähes yksin vastuun kantanut Roope Korhonen onnistui seitsemästä kotiutuspaikastaan vain kahdesti Jani Komulaisen lyödessä kaksi juoksua neljästä kotiutuspaikastaan.

Vedon kapteeni Henri Puputti kertoi joukkueen lähteneen otteluun vahvalla latauksella.

– Jo eilisestä lähtien kun lähdettiin reissuun koko joukkueessa näkyi vahva voitontahto ja lataus. Kaikista huokui valmius katkaista finaalisarja täällä Sotkamossa. Noustiin molemmilla jaksoilla koko joukkueen voimin tappioasemasta jaksovoittoon.

– Erityisesti pitää nostaa hattua joukkueen junioriosastoon kuuluville Olli Heikkalalle ja Arttu Ruuskalle, jotka hoitivat roolinsa finaalisarjassa käsittämättömän hienosti, hehkutti Puputti.

Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki palasi analyysissään ensimmäiseen pelinjohtajavuoteensa Vedossa.

– Kolme vuotta sitten olimme pitkän matkan päässä Sotkamon Jymystä. Päätimme muuttaa sekä pelitapaamme ja tapaa käsitellä asioita. Kolmen vuoden aikana tehty työ oli todella kovassa puntarissa tällä kaudella.

– Kertaakaan emme talven hallipelien jälkeen päässeet pelaamaan suunnitellulla kokoonpanolla ja pelitavalla vaan koko ajan on pitänyt venyä loukkaantumisten keskellä.

– Onneksi meillä on Olli Heikkalan ja Arttu Ruuskan kaltasia junioripelaajia, jotka kestivät hienosti koko muun joukkueen ohella finaalipelien paineen. Kun meitä oli täällä vielä kannustamassa suuri ja äänekäs fanijoukko, niin tuskin kukaan joukkueesta tätä hetkeä unohtaa, kiteytti Kivimäki.

Toiseen perättäiseen Suomen mestaruuteen uransa lopettava Tuomo Lönnmark näki finaalisarjan ratkenneen Vedon parempaan ulkopeliin.

– Pelattiin todella hyvää ulkopeliä finaaleissa eikä Sotkamo saanut juuri mitään sisällä aikaan. Nyt on hyvä lopettaa ura kun saatiin mestaruus vielä täällä, myhäili Lönnmark.

Tuomo Lönnmark pääsi myös nostamaan ensimmäisenä ”pojan” korkeuksiin joukkueen kapteenin Henri Puputin luovuttaessa herrasmiesmäisesti tehtävän pitkän ja ansiokkaan peliuran Vedon paidassa tehneelle pelimiehelle.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa