13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

HOISKO CLT materiaaliksi päiväkotiin Joensuussa

Joensuun uusi Hukanhaudan päiväkoti rakennetaan massiivipuurakenteisena HOISKO CLT-rakennuksena.

Yhteistyössä on mukana myös Karelia-ammattikorkeakoulu anturiteknologialla, jolla tullaan seuraamaan rakenteiden kosteus- ja lämpöteknistä toimintaa reaaliajassa.

MAINOS

Kohde on jopa Suomen mittapuulla ainutlaatuinen, koska sen runkomateriaalina käytetään pääsääntöisesti CLT-levyä.

Hukanhaudan päiväkoti tarjoaakin mahdollisuuden tutkia rakennuksen ylläpitokustannuksia esimerkiksi sisäpuolen näkyvien CLT:n pintojen kulutuskestävyyden osalta.

Tutkimusmielessä oman aivan erityisen ulottuvuutensa tuo mahdollisuus kerätä käyttäjäkokemuksia esimerkiksi massiivipuupintojen vaikutuksista lasten käyttäytymiseen.

Vihreän kaupungin imagoa

Hukanhaudan päiväkodin rakennuttajan roolissa Joensuun kaupungin toimistoarkkitehti Raimo Tukiainen sekä kohteen arkkitehtisuunnittelija Paavo Nuutinen ja Rakennustoimisto K Tervon hankepäällikkö Markku Vainikainen sekä tuotantojohtaja Martti Piironen vierailivat Hoiskon tehtaalla maanantaina.

Rakennustyöt päiväkodin tontilla käynnistyvät jo elokuussa ja elementtien toimitus Hoiskosta alkaa viikolla 42. Kohde valmistuu lokakuussa 2018.

Kyseinen päiväkoti tulee olemaan kooltaan noin 1900 neliötä, siihen tulee seitsemän osastoa ja se on tarkoitettu 150 lapselle.

CLT:n materiaalina päädyttiin, koska Joensuun kaupungin strategiana on edistää puurakentamista. CLT materiaalina tukee hyvin vihreän kaupungin imagoa.

Päiväkodissa CLT tulee materiaaliksi mm. ulkoseiniin ja kantaviin seinärakenteisiin. HOISKO toimittaa päiväkotiin liki tuhat neliötä CLT -levyä, eli kauppa on varsin merkittävä.

Elementit toimitetaan rakennuspaikalle asennusvalmiina, koko seinän kokoisina. Suurimmat niistä ovat liki 12 metriä pitkiä.

Kaupan merkittävyyttä lisää se, että julkisessa rakentamisessa toteutettavat koulu- ja päiväkotihankkeet joissa käytetään materiaalina CLT -levyä, ovat erinomaisia referenssejä tulevaisuuteen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät