-2 C
Alajärvi
torstai 22.2.2024
MAINOS

Vedon korisliiganaiset valmiina viikonlopun sarja-avaukseen

Neljännen kautensa naisten korisliigassa aloittava Vimpelin Veto aloittaa sarjakautensa ensi lauantaina vierasottelulla Kouvottaria vastaan.

Pachiyaana Roberts (3), Awyanna Young (9) ja Sidney Coffey (5) vahvistavat Vetoa alkavalla korisliigakaudella.

Vedolla on avausottelussaan kalavelkoja maksettavanaan, sillä Kouvottaret pudotti Vedon viime kaudella pudotuspeleistä.

MAINOS

Oman lisämielenkiintonsa otteluun tuo Kouvottarien riveissä pelaavat ex-Vetolaiset Ulriika Nuolikoski ja Ulriika Latvala.

Ensimmäisen kotiottelunsa Veto pelaa Vimpelin liikuntahallilla lauantaina 7.10 kello 15 alkaen Helmi Basketia vastaan.

Vedossa viime kaudella pelanneet jenkkivahvistukset Wilesia Hardy, Deven Hunter ja Olivia Nash eivät ole mukana alkavalla kaudella ja heidän tilalleen on seura kiinnittänyt kolme uutta jenkkiä Sidney Coffeyn, Pachiyaana Robertsin ja Awyanna Youngin.

Jenkkikolmikosta kovimmat meriitit omaa viime kaudella Australian liigaa pelannut 23-vuotias 183 senttinen laitahyökkääjä Sidney Coffey. Heidän lisäkseen uusina kasvoina Vedon kokoonpanossa nähdään seuran omat kasvatit Roosa Haapala, Petra Pirttinen ja Minna Niemitalo.

Vedon vastuuvalmentaja Jarkko Havu asettaa joukkueen tavoitteeksi pudotuspeleihin pääsyn ja niissä vähintään yhden ottelun voittamisen. Kahdella ensimmäisellä korisliigakaudellaan Veto ylsi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, mutta kummallakin kerralla vastassa ollut Äänekosken Huima pudotti Vedon välieristä suoraan voitoin 3-0.

Vedon tulevan kauden joukkueen vahvuutena Havu näkee juoksuvoiman lisääntymisen.

– Joukkueen keskipituus on lyhentynyt, mutta uudet jenkkivahvistuksemme ovat ketteriä sekä juoksuvoimaisia ja antavat siten meille mahdollisuuden nopeampaan peliin, kiteyttää Havu.

Naisten korisliigakausi 2017-2018 pelataan kymmenen joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 27 ottelua. Runkosarjan kuusi parasta joukkuetta selviävät pudotuspeleihin viimeiseksi sijoittuneen joukkueen pudotessa suoraan 1. divisioonaan.

Runkosarjan kaksi parasta joukkuetta selviytyy suoraan välieriin. Välieriin ne saavat seurakseen puolivälieräparien (3-6,4-5) voittajat. Puolivälierät ja välierät sekä finaaliottelut pelataan paras viidestä systeemillä. Välierien häviäjiien kesken pelattava prossiottelu ratkeaa yhdestä voitosta.

Veto lähtee alkavaan korisliigakauteen sarjan toiseksi pienimmällä 72000 euron budjetilla. Suurimmalla budjetilla eli 154000 eurolla operoi alkavalla kaudella Lappeenrannan Catz.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät