-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Teknisen toimen ja rakennusvalvonnan toimistot muuttavat Hoiskoon

Alajärven kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan, että kaupunki purkaa kaupungin ja CLT Finland Oy:n välisen lunastussopimuksen II kaupungin omien tilatarpeiden takia 1.3. lukien.

Lisäksi kaupunginvaltuusto teki periaatepäätöksen teknisen toimen ja rakennusvalvonnan toimistotilojen siirrosta kyseisiin, osoitteessa Sahapolku 49 sijaitseviin toimistotiloihin keväällä 2018.

MAINOS

Asian käsittelyn yhteydessä Kuisma Kujala esitti Terho Mäkelän ja Juha Hauta-ahon kannattamana, että asia palautetaan teknisen lautakunnan valmisteltavaksi. Suoritetussa äänestyksessä Kujalan esitys sai taakseen 11 valtuutettua 23 ollessa halukkaita käsittelyn jatkamiseen. Näin valtuusto päätti jatkaa asian käsittelyä.

Tämän jälkeen Aino Kanervikkoaho-Kataja esitti Kuisma Kujalan kannattamana, että lunastussopimus II:ta ei pureta ja teknisen toimen ja rakennusvalvonnan toimistotilat sijoitetaan Lehtimäen entiselle kunnantalolle.

Suoritetussa äänestyksessä Kanervikkoaho-Katajan esityksen takana oli seitsemän valtuutettua ja 27 kaupunginhallituksen esityksen kannalla, joten lunastussopimus puretaan ja teknisen toimen ja rakennusvalvonnan toimistot siirtyvät keväällä Hoiskoon.

Valtuusto merkitsi tiedokseen kaupungin tulosraportin alkuvuodelta 1.1.-31.7. joka kertoo, että perusturvalautakunnan toteutuma on 56,2 prosenttia (v. 2016 54,0), sivistyslautakunnan toteutuma 58 (57,7 %), teknisen lautakunnan 48 (57,1 %) ja maaseutulautakunnan 54,4 (57,4 %) prosenttia.

Alajärven kaupungin 31.7. mennessä toteutuneet verotulot ovat 17,8 miljoonaa euroa eli 62,2 prosenttia (62,4 %) ja valtionosuudet 20,8 miljoonaa, eli 58,6 prosenttia (59,0 %).

Investointimenojen toteutumisaste on välitilinpäätöstilanteessa ollut 41,1 prosenttia. Syynä alhaiseen toteutumisprosenttiin on suurimpien hankkeiden vaiheittainen eteneminen. Muun muassa uuden päiväkodin ja ylipainehallin sekä terveyskeskuksen peruskorjaukset ovat keskeneräisiä. Lisäksi kaavateiden ja vesihuoltolaitoksen osalta hankkeista osa on vielä kesken.

Valtuusto hyväksyi monitoimihallin päivitetyt L-1 piirustukset ja tavoitehinta-arvion. Kauko Ukonmäki esitti asiaan Keskustan valtuustoryhmän toivomusponsiesityksenä, että kustannusseuranta on tehokasta ja kustannusarviossa pysytään. Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti esityksen.

Kokouksen lopussa valtuusto merkitsi tiedokseen Keskustan valtuustoryhmän valtuustoaloitteen uusien muuttavien asukkaiden tervetulopaketista.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät