Mies, kampaa naamasi!

184
Mainos[adrotate banner="3"]

Parta on kautta aikojen ollut merkityksellinen ja sillä on viestitty eri asioita. Joskus parta on ollut kuninkaiden ja ylhäistön yksinoikeus, toisinaan sen kasvattaminen on ollut kiellettyä.

Parta on saattanut olla hyvin hoidettu tai tarkoituksella hoitamaton. Aikoinaan parrasta maksettiin veroa ja joskus se jopa päällystettiin kullalla!

MAINOS

Nyt parta on taas kovaa valuuttaa miesten naamassa. Myös tyylikkäät ja muotoillut viikset ovat tehneet paluun. Parta, niin kuin hiuksetkin, tarvitsee hoitoa ja huoltoa pysyäkseen kunnossa ja miellyttävänä. Hyviä välineitä parranhoitoon ovat partaöljy ja partavaha, kampa ja partaharja.

Partaöljyn tehtävä on hoitaa sekä ihoa parran alla että myös itse partaa. Öljyä käyttämällä iho ei hilseile ja kutina vähenee. Partasi näyttää hyväkuntoiselta ja tuntuu pehmeämmältä.

Niin, ja tietysti tuoksuu hyvältä! Öljy levitetään partaan ja ihoon käsin, jonka jälkeen parran voi vielä harjata. Harjaaminen irrottaa kuolleen ihon ja auttaa öljyä imeytymään.

Partavaha toimii samaan tapaan kuin hiusvaha. Vaha antaa partaan pitoa, ja sen avulla pystyt muotoilemaan partaa. Myös yksittäiset sojottavat karvat saat kuriin partavahalla. Hyvässä partavahassa on myös partaa hoitavia ominaisuuksia.

Viiksille on olemassa omat viiksivahansa, koska partavaha on liian kevyttä pitämään viikset ojennuksessa. Partavaha levitetään partaan käsillä ja muotoillaan haluttuun muotoon. Muotoilussa voi käyttää apuna partakampaa.

Mikä Pomade?

Pomade on hiusmuotoilutuote, jota on käytetty jo 1900-luvun alkupuolelta. Pomadet sopivat parhaiten kammattaviin, klassisiin hiustyyleihin. Sillä saadaan hiuksiin myös kiiltoa. Pomaden keskeisin ominaisuus on uudelleenmuotoiltavuus. Ne eivät kovetu tai hilseile.

Kun hiukset on laitettu pomadella, voit esim. käyttää lakkia ja muotoilla hiukset uudelleen siistiksi kampaa tai käsiä käyttämällä. Pomadeja on sekä öljy- että vesipohjaisia. Öljypohjaiset pysyvät jopa päiviä ja vaativat parikin hiustenpesukertaa. Vesipohjaisille riittää normaali hiustenpesu.

Hiusvahaa taas käytetään yleisesti rennompien ja ”sotkuisempien” tyylien muotoiluun. Lyhyissä hiuksissa käytetään usein vahaa. Erotuksena pomadeen vaha ei tuo kiiltoa vaan antaa luonnollisemman näköisen lopputuloksen. Myös vahoista löytyy tuotteita, joilla voit luoda klassisempia, kammattavia tyylejä.

Miehekkäitä parta- ja hiustuotteita löydät Boom Brothers parturista Alajärveltä.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa