-1.5 C
perjantai 29.3.2024

Kyky-Betset voittoon Vilppulassa

Miesten lentopallon ykkössarja: Vilppulan Tähti – Kyky-Betset 0-3 (16-25,18-25,23-25)

Kyyjärven Kyky-Betset otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa sarjanousija Vilppulan Tähden kustannuksella vakuuttavan peliesityksen päätteeksi.

Betonimiesten parhaimmistoon ottelussa nousivat ykköspalkinnon arvoisesti passeja nostellut Jussi Mäkinen sekä kovilla tehoilla (15/+15) hakkurin tontillaan hyökkäyksiä päättänyt Tuomas Sillanpää.

Kykyn aloituskuusikkoon ryhmittyivät Mika Väliaho, Ilja Lunenko, Harlads Regza, Tuomas Sillanpää ja Martin Lukka. Liberona läpi ottelun pelasi vasta 16- vuotias Henrik Heinänen.

Kyky pääsi kuskin paikalle heti ensimmäisen erän alussa Tuomas Sillanpään torjuttua tylysti Tähden 195-senttisen kanadalaishakkurin Nathan Murdockin hyökkäyksen.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää sujuivat laajalla rintamalla onnistuneita suorituksia tehneen Kykyn komennossa. Vilppulan valmentaja Voitto Köykkä yritti saada joukkueeseen ryhtiä vaihdoilla ja aikalisillä, mutta ilman tulosta.

Tähti vaihtoi passariaan kolmanteen erään ja se tuotti heti tulosta. Isännät pitivät ottelun kahta ensimmäistä erää hallinnneita vieraitaan pihdeissään aina erän lopulle tilanteeseen 23-22 saakka.

Kyky kuitenkin voitti erän ratkaisupallot ja pääsi tuulettamaan arvokasta kolmen pisteen vierasvoittoa.
Kyky-Betsetin valmentaja Hannu Kalliojärvi oli tyytyväinen omiensa peli-ilmeeseen.

– Pelasimme erien alut vahvasti ja lisäksi onnistuimme sekä torjunta-että hyökkäyspelissämme laajalla rintamalla.

Jussi Mäkinen oli tehokas sekä passarin tontillaan että syöttöruudussa ja Tuomas Sillanpää hyökkäsi ja torjui hyvin. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonlopun tuplakierrosta, kiteytti Kalliojärvi.

Kyky-Betset kohtaa ensi lauantaina vieraissa Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueen alkaen kello 16 ja heti perään sunnuntaina kotonaan klo 18 alkaen Nurmon Jymyn.