Kirjastokuriirit auttavat Soinissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin kirjastosta on saatavilla kunnankirjaston kotipalvelu, eli kirjastokuriiri.

Kirjastokuriiri-palvelu on tarkoitettu niille soinilaisille, jotka eivät voi itse asioida kirjastossa esimerkiksi korkean iän, liikuntarajoitteen tai sairauden vuoksi. Palvelu ei koske ainoastaan ikäihmisiä, vaan myös nuorempia, joille esimerkiksi sairaus, leikkauksesta tai onnettomuudesta toipuminen aiheuttaa esteen kirjastoasiointiin.

MAINOS

Asiakkaana on mahdollista olla vuosikausia tai vain pari kuukautta, tarpeen ja tilanteen mukaan. Palvelu on maksuton, ja kirjastokuriirina toimii vapaaehtoistyöntekijät.

Kun henkilö ilmoittautuu kirjaston kotipalveluasiakkaaksi, tehdään kirjallinen suostumus sekä haastattelu. Haastattelu on käytännössä vapaamuotoista keskustelua, jonka perusteella tiedetään, minkä tyyppistä aineistoa kotipalveluasiakas haluaa kirjastosta lainata.

Kaikki kirjaston materiaali on luonnollisesti myös kotipalveluasiakkaan käytössä, siis kirjojen lisäksi myös äänikirjat, lehdet, musiikki, elokuvat jne.

Kirjaston henkilökunta sekä vapaaehtoistyöntekijä, eli kirjastokuriiri, kokoaa paketteja toiveiden mukaan. Paketin toimittamisesta huolehtivat vapaaehtoiset kirjastokuriirit asiakkaan kanssa sovittuna ajankohtana.

Vapaaehtoistehtävään halukkaat voivat ilmoittautua kirjastoon milloin tahansa. Tulevan kirjastokuriirin kanssa käydään tehtävät läpi ennen vapaaehtoistyön alkamista. Mukaan pääsee omien aikataulujen puitteissa, ja sen voi lopettaa silloin kun itse haluaa.

Kirjasto ei ole vakuuttanut vapaaehtoistyöntekijöitä, eikä heille makseta kilometrikorvauksia (oma auto ei pakollinen). Palkkiona on hyvä mieli! Työttömän kannattaa tarkistaa TE-toimiston kanta asiaan.

Vapaaehtoistyöstä sekä asiakkuudesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä kirjastoon numeroon 06 2412 2633.

MAINOS
Edellinen artikkeliNuorisoseurat sitoutuu torjumaan vihapuhetta
Seuraava artikkeliVerenluovutustilaisuus tänään Perhossa