Ikitien ohjaaja AJ Annila Kyläelokuvafestivaalille

Mainos[adrotate banner="3"]

Valtakunnallisella kyläelokuvafestivaalilla lauantaina 28.10. kunnioitetaan Suomi 100 -juhlavuotta.
Tapahtuman keskiössä ovat tänä vuonna suomalaisten vaiheet lähellä ja kaukana.

Festivaalin myötä Alajärven Luoma-aholle saapuu lahjakas, nuori elokuvaohjaaja AJ Annila. Hän kertoo uusimmasta ohjaustyöstään Ikitiestä, joka perustuu Antti Tuurin romaaniin.

MAINOS

Ikitie on useassa yhteydessä nostettu vuoden vaikuttavimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi. Annila on todennut, että ”Ikitie on alusta loppuun tarina kotiinpaluusta. Se kertoo niistä siteistä, mitkä yhdistävät meitä rakkaisiin ja läheisiin vuosien ja kilometrien, jopa kuolemankin yli.”

Ikitie kertoo tositapahtumiin perustuen Amerikasta Kauhavalle palanneen Jussi Ketolan tarinan. Elokuvan alussa Ketola muilutetaan rajan taakse Neuvostoliittoon, koska häntä epäillään kommunistiksi.

Muilutus oli Lapuan liikkeen 1930-luvulla käyttämä pelottelu- ja painostuskeino. Muilutusta, Lapuan liikkeen toimintaa sekä Stalinin vainoja vuosina 1936-38 avaa puheenvuorossaan historian lehtori Eero Paavola Kauhavalta.

Paikallista historiaa valottaa Kai Hannulabackan kuvaama dokumentti ”Reinontupa 200 -vuotta”. Se vie mukanaan Ojajärven rannalla sijaitsevan Hannulan talon menneisiin vuosikymmeniin. Reinontupa on Luoma-ahon, ja luultavasti koko Alajärven, vanhin asuttu talo.

Kyläelokuvafestivaali alkaa kello 15. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. Käteistä kannattaa kuitenkin varata mukaan puffettia ja elokuvalippua varten.

Illan päätteeksi kello 16.45 on mahdollisuus katsoa Ikitie-elokuva. Lipun hinta on 12 euroa. Elokuvan ikäraja on 16 vuotta. Festivaalin tapahtumapaikkana on Luoma-ahon nuorisoseura, osoitteessa Luomantie 100, Alajärvi.

Kyläelokuvafestivaalin järjestelyistä vastaa Luoma-ahon kyläyhdistys. Festivaali kuuluu Luomantie 100 -tapahtumakokonaisuuteen. Se on saanut Aisaparin Leader-rahoitusta ja on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.

MAINOS
Edellinen artikkeliKosti Katajamäki Lapuan F-rallisarjan osakilpailussa
Seuraava artikkeliIdecon tuunaa yritysten taloutta ja prosesseja vielä paremmiksi