-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Suomalaisuutta sävelin Lakiksella

Vimpelin Lakeaharjulla Ravintola Välilaskussa soi sunnuntaina suomalaisuus. Kovaa, kauniisti, voimallisesti ja tarvittaessa korkealtakin.

Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseura ry:n johtokunta mietti viime heinäkuussa järjestetyn kylätapahtuman jälkeen tapahtumia, joista ihmiset pitäisivät. Syntyi idea yhteislauluillasta Suomi 100 -hengessä.

MAINOS

Helmi ja Paavo Liikala pitivät yhteislauluillan annista.

Olen suomalainen -yhteislauluillassa laulettiin suomalaisuuden eri sävyjä huokuvia kappaleita.

Kappaleita voi luonnehtia myös läpileikkaukseksi suomalaisesta musiikista. Mukana oli niin kansansävelmiä kuin iskelmääkin, esimerkkeinä Arvon mekin ansaitsemme, Elämä juoksuhaudoissa, Sininen ja valkoinen, Täällä Pohjantähden alla – sekä Olen suomalainen, joka on alkuperältään italialainen iskelmä. Ilta päättyi Jean Sibeliuksen säveltämään Finlandiaan.

Mieluisat kappaleet

Esilaulajina toimivat Iida Riihimäki ja Roosa Shemeikka sekä Heikki Isoniemi (kitara) ja Minna Seppä (kosketinsoittimet). Nelikko oli kokoontunut kertaalleen harjoituksiin. 16-vuotiaille Iidalle ja Roosalle illan repertuaarissa oli vähän vieraampiakin kappaleita, joita tosin harjoiteltiin itsekseen.

– Elämä juoksuhaudoissa -kappaleen olin kuullut aikaisemmin, mutta melodia oli minulle vieras joistakin kohdista, kertoi Iida yhteislauluillan kahvihetken aikana.

Roosan mielestä Elämä juoksuhaudoissa oli vaikea kappale.

– En osannut entuudestaan Olet maamme, armahin Suomenmaa -laulua.

Kuullun perusteella ei tiennyt, että illassa oli mukana nuorille esilaulajille hieman vieraampiakin kappaleita. Finlandian kvartetti esilauloi neliäänisesti.

Yhteislauluiltaan olivat saapuneet myös Helmi ja Paavo Liikala Pokelasta. Paavo Liikala mietti, että heidän ikäluokalleen yhteislaulutilaisuudessa lauletut kappaleet olivat tuttuja.

– Kappaleet oli hyvin valittu, kehaisi Paavo Liikala.

Helmi Liikala kiitteli puolestaan yhteislauluillan ajankohtaa.

– Sunnuntai-ilta sopi meille oikein hyvin.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät