0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Maisemakortti kohti Puumalaa

Etelä-Savossa sijaitsevan Puumalan ainoassa päiväkodissa halutaan huomioida satavuotias Suomi erityisellä tavalla. Päiväkodin väki haluaa maisemakortteja eri puolelta maata.

Puumalaan on lähtenyt maisemakortti esimerkiksi Lappajärveltä. Vimpelistä kannettiin oma korsi kekoon, kun Metsätarhan päiväkodista lähetettiin Vimpeli-aiheinen maisemakortti sekä kunnasta kertovia esitteitä. Vimpeli-kortissa ovat esillä Pyöreä kirkko, Saarikenttä ja Jäykän aura.

MAINOS
Vimpelin-terveisiin kuuluivat maisemapostikortin lisäksi erilaiset esitteet.

Vimpeli-aiheisesta kortista huhuiltiin viime viikolla Facebookin Vimpeli-ryhmässä.

Samana päivänä saitille välitettiin tieto, että Metsätarhan päiväkodissa lastenhoitajana työskentelevä Kristiina Lassila ottaa asian hoitaakseen.

Tempaus sai vetoapua, kun päiväkodin ulkopuolinen henkilö toi pienen lahjoituksen eli kortin ja muuta materiaalia lähetettäväksi Puumalaan.

– Korttitempauksesta kerrottiin Varhaiskasvattajien materiaalipankki -Facebook-sivulla. Olen seurannut asian etenemistä myös Puumalan päiväkodin Facebook-sivuilta, kertoo Lassila.

Vuonna 2011 perustetussa Metsätarhan päiväkodissa on kolme osastoa: 0–3-vuotiaiden Oravanpesä, 3–4-vuotiaiden Myyränmaja ja 4–5-vuotaiden Ketunkolo. Päiväkotilapsia Metsätarhassa on yhteensä 67.

Korttivyöry yllätti

Vimpelistä postin kuljetettavaksi jätetyssä maisemakortissa on Metsätarhan päiväkodin väen terveiset Puumalaan. Kortissa kerrotaan myös, mitä Vimpeliin ja sen ainoaan päiväkotiin kuuluu.

Maisemakorttikampanjasta kerrottiin ensimmäisen kerran Puumalan päiväkodin Facebook-sivulla syyskuun 29. päivänä. Ensimmäiset kortit saapuivat kolme päivää myöhemmin.

Päiväkodin väki on päivittänyt Facebookiin listaa, jossa mainitaan ne kunnat, joista kertovaa korttia ei ole saatu. Ihmiset ovat jakaneet päivityksiä tuhansia kertoja ja merkinneet sukulaisiaan ja ystäviään, jotka asuvat niillä paikkakunnilla, joista korttia ei Puumalaan ole saapunut.

Viime perjantaina eli 20. päivänä lokakuuta päiväkotiin saapui peräti 218 korttia.

Päiväkodin tempauksesta on uutisoitu eri puolilla maata ja esimerkiksi Yleisradion toimittaja on käynyt paikan päällä jutunteossa.

Päiväkodin henkilökunnan oletus oli, että kortteja saataisiin 10–20 kappaletta ja ne kiinnitettäisiin Suomen kartan muotoon päiväkodin seinälle sen mukaan, mistä maisemakorttiin ikuistetut kunnat sijaitsevat.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät