-7.3 C
Alajärvi
lauantai 20.4.2024
MAINOS

Pistorasioilla valoa ja lämpöä parvekkeelle

Syksyn ei tarvitse merkitä siirtymistä sisätiloihin, jos parvekkeella tai terassilla riittää lämpöä vaikkapa säteilylämmittimistä.

Kun lisätään vielä valaistusta tunnelmointiin ja lueskeluun, käyttöaika pitenee alkutalveen ja jatkuu jo varhain keväällä. Ja mihinkäs ne jouluvalot taas laitettiinkaan?

MAINOS
Mihinkäs ne jouluvalot taas laitettiinkaan? Kuva: Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto.

– Turvallisuussyistä parvekkeelle tai terassille ei saa vetää jatkojohtoa sisältä. Luvallisia ovat vain kiinteästi asennetut pistorasiat, jotka ovat tyypiltään kosteussuojattuja ja varmistettu vikavirtasuojakytkimellä, opastaa Löydä sähkömies -palvelun tekninen asiantuntija Matti Orrberg Sähkö- ja teleurakoitsijaliitosta.

– Asennukseen liittyy lukuisia muitakin määräyksiä, jotka vain ammattitaitoinen asentaja tuntee. Siksi sähkötöihin ei saa itse ryhtyä, vaan ne kuuluvat lain mukaan oikeudet omaavalle sähköurakoitsijalle.

Pistorasioiden asennuttamiseksi kerros- tai rivitalohuoneistoon tarvitaan ainoastaan kirjallinen ilmoitus isännöitsijälle sekä sähköasentajan kutsuminen paikalle tekemään työ.

Tuloksena on se kaikki sähkön tuoma mukavuus, josta olemme tottuneet nauttimaan vain sisätiloissa. Niihin kuuluvat valaisinten ja lämmittimien lisäksi musiikki, puhelimen ja tietokoneen lataus tai vaikkapa kahvinkeitto tai kokkailu.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät