-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Uskallatko ottaa vastuun omasta suhteestasi?

Lokakuussa ilmestyi alajärveläisten Elena ja Henri Finnilän esikoiskirja ”Unelmien suhde 21 sekunnissa”. Elena ja Henri ovat viiden lapsen vanhempia ja parisuhdevalmentajia.

Lokakuussa ilmestyi Elena ja Henri Finnilän esikoiskirja ”Unelmien suhde 21 sekunnissa”.

– Kirjan alussa kerrotaan, miten päädyimme valmentajiksi. Meillä oli aikoinaan todellisia vaikeuksia omassa suhteessamme ja löysimme niihin apua parisuhdeterapiasta, Elena muistelee hymyillen.

MAINOS

– Enpä olisi joskus nuorena uskonut, että päädyn kirjoittamaan kirjoja ja valmentamaan parisuhteita. Kipinä itsensä kehittämiseen ja mielen toiminnan tutkimiseen syntyi, kun luin Joseph Murphyn Alitajuntasi Voima -kirjan. Sitä lukiessa oivalsin, miten paljon voinkaan vaikuttaa omaan elämääni, Henri jatkaa.

Finnilät ovat toteuttaneet kirjan lisäksi muitakin unelmiaan: he asuvat puolet vuodesta ulkomailla, tällä hetkellä Espanjassa. Nuorin heidän viidestä lapsestaan myös syntyi Espanjassa.

– Kirjan tehtävänä on auttaa ihmistä oivaltamaan, että hän on itse vastuussa omasta onnellisuudestaan. Parisuhteen tehtävä ei ole tehdä sinua onnelliseksi, koska kukaan tai mikään muu ei voi tehdä sinua onnelliseksi kuin sinä itse, Henri kertoo.

– Ihan aluksi kannattaa ottaa selvää siitä, mitä haluat elämältä ja suhteelta. Se selkeyttää suhdetta valtavasti. Kirja alkaa tehtävillä, joiden avulla otat näistä asioista selvää.

Kirjassa käsitellään muun muassa erilaisia pelkoja ja mustasukkaisuutta. Tiedätkö, mikä on sinun pelkosi parisuhteessa ja miten se vaikuttaa suhteeseesi?

Finnilät ovat toteuttaneet kirjan lisäksi muitakin unelmiaan: he asuvat puolet vuodesta ulkomailla, tällä hetkellä Espanjassa.

Kirjassa käsitellään myös kehon ja kauneuden kokemista, läsnäoloa ja seksiä. Sekä kaikkiin näihin liittyviä alitajuisia uskomuksia ja niiden muokkaamista.

– Kirja sisältää paljon kirjaan täytettäviä tehtäviä ja käytännön harjoituksia. Niiden avulla toivomasi asiat tulevat todeksi omassa elämässäsi. Parisuhde alkaa väistämättä muuttua parempaan suuntaan, kun ensin itse muutut, Elena lupaa.

– Kirja sisältää 12 lukua, joista jokaisen lopussa on 21 sekunnin mittainen tehtävä. Vaikka tekisit ne kaikki joka päivä, niihin kuluisi vain nelisen minuuttia päivässä! Eikö se olisi kokeilemisen arvoista, Henri kysyy.

Kirja on saatavilla nettikaupasta www.parisuhdevalmennus.net, Alajärven Info-kirjakaupasta ja kaikista hyvin varustelluista kirjakaupoista. Kirja on myös tilattavissa kaikkiin kirjakauppoihin ympäri maan – kysy omasta kirjakaupastasi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät