-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Aisapari kokousti kylätalo Metsossa

Aisaparin syyskokouksessa, kylätalo Metsossa Lehtimäellä, hyväksyttiin yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2018. Lisäksi vahvistettiin viestintäsuunnitelma ensi vuodelle.

Vuonna 1999 perustetun Aisaparin alueeseen kuuluvat Alajärvi, Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi, Lapua ja Vimpeli. Aisapari on maaseudun kehittämisen asiantuntija, joka aktivoi, neuvoo ja opastaa toimijoita sekä rahoittaa erilaisia kehittämistoimenpiteitä. Yhdistys tekee laajasti yhteistyötä alueen eri toimijoiden kanssa.

MAINOS

Aisaparin kehittämisstrategia vuosille 201-2020 on nimeltään ”Merkki päällä”. Aisaparin saama myöntövaltuutus on 10242 000 euroa julkista rahoitusta, joka koostuu EU:n, valtion ja kuntien myöntämästä osuudesta. Vuodelle 2018 on haettu lisärahoitusta 775000 euroa.

Silja-Maria Paimen esiintyi Aisaparin syyskokouksessa.

Strategian painopisteet ovat alueen elinvoimaisuus, paikallisten yhteisöjen ja identiteetin vahvistaminen sekä luonto ja luonnonvarat puhtaan ruuan, energia ja elinympäristön tuottajana.

Aisaparin omia hankkeita ensi vuonna ovat Kylille II-hanke, Kestävät kylät-hanke, Pysy polulla -hanke, teemahanke Pikkolo IV, Maahanmuuttajien kotouttaminen maaseudulle – kansainvälinen yhteistyöhanke sekä Jalat mullassa tuntosarvet maailmalla -hanke, joka on alueen kansainvälistymistä sekä kansainvälisiä hankkeita aktivoiva kehittämishanke.

Syyskokous piti jäsenmaksut entisellään. Vuosijäsenmaksu henkilöjäseneltä on 10 euroa, yhdistyksiltä ja yhteisöiltä 20 euroa ja kunnilta 150 euroa. Kannatusjäsenmaksu henkilöjäseniltä on 100 euroa ja yhdistyksiltä ja yhteisöiltä 300 euroa.

Aisapari toivoo alueen asukkaiden ja yhteisöjen liittyvän mukaan kehittämisyhdistyksen jäseneksi, koska jäsenmäärä on yksi kriteeri rahoituksen saamiseksi alueelle.

Yhdistyksen hallituksessa on kolmikantaperiaate eli kolmannes jäsenistä edustaa julkista tahoa, kolmannes yhdistyksiä ja yrityksiä sekä kolmannes maaseudun paikallisia toimijoita.

Hallituksen jäsenmääräksi päätettiin 12 jäsentä. Kaudelle 2018 – 2020 valittiin erovuoroisten tilalle uusiksi varsinaisisi jäseniksi Petri Hietamäki, Kauhava, Juha Hakomäki, Kauhava, Marjo Lakso, Lapua ja Juha Kamppila, Vimpeli. Uudelleen hallitukseen valittiin Jouko Vuolle, Lapua.

Varajäseniksi uudelleen valittiin Harri Sippola, Kauhava, Kim Lindström, Lapua, Maisa Pirttinen, Kauhava sekä Kirsti Jaatinen Alajärvi.

Syyskokouksessa julkistettiin Kylille-hankkeessa toteutettu sivusto Aisaparin kylistä. Sivustolla on Suomi 100-tunnus.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät