3.9 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Joulusukasta hyvää mieltä

Järjestyksessään kolmatta kertaa toteutettava Vimpelin Joulusukka -keräys alkoi marraskuun ensimmäisenä päivänä.

Moms for Kids ry:n yhteistyökumppaneita keräyksessä ovat Järvi-Pohjanmaan perheneuvola ja perhetyö Vimpelin alueella ja Vimpelin luterilaisen seurakunnan sekä Vimpelin helluntaiseurakunnan diakoniatyö.

MAINOS

Edelliskerroilta tuttuun tapaan keräys toteutetaan anonyymisti eli lahjan saajan tai sen antajan henkilöllisyys ei paljastu. Lahjan antaja voi laittaa pakettiin ohjeistukseksi tai toiveeksi esimerkiksi, että lahja on tarkoitettu 60-vuotiaalle naiselle.

– Tänä vuonna kokeilemme täsmätoimintaa. Vimpelin Joulusukan Facebook-sivulle saa yksityisviestinä ilmaista tarpeensa, jos ei kuulu perhetyön tai diakoniatyön tukitoimien piiriin, valottaa Joulusukan kantaviin voimiin kuuluva Elina Rantalahti.

Keräykseen voi osallistua ottamalla ensin yhteyttä Vimpelin Joulusukan Facebook-sivulle tai Elina Rantalahteen, Leena Rannanpäähän, Anu Pihlajaan tai Annu Navisiin. Keräykseen tarkoitettuja lahjoja voi toimittaa K-Market Vetoon, Vuokrakirppis El Veranoon tai keräyksen puuhanaisille.

Vimpeliläiset ovat ottaneet keräyksen omakseen. Viime vuonna lahjoituksen sai 72 eri kohdetta, joista 42 oli lapsia tai nuoria. Seurakuntien kautta annettiin ruokalahjakortteja kahdeksalle perhekunnalle.

Seitsemän äitiä sai hyvinvointi- tai kauneuslahjakortin, jonka yhteydessä oli myös Vimpelin Vedon perhelippu koripallo- tai pesäpallo-otteluun tai Nuorisokuviin. Viime vuonna yhteistyökumppaneina oli myös paikallisia yrityksiä.

– Olemme saaneet pelkästään positiivista palautetta. Keräykselle on ollut tilaus ja tarve. Ihmiset haluavat antaa lahjoituksen keräykseen. On koettu, ettei keräystä tehdä turhaan, kertoo Elina Rantalahti.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät