1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Soinin kunnankirjastossa nuoren taiteilijan ensinäyttely

Jyväskyläläisen Anniina Sammaliston näyttely on esillä Soinin kirjastossa marraskuun ajan näyttelytiloissa. Anniina on 14-vuotias Kilpisen yhtenäiskoulun oppilas, jonka juuret ovat alueeltamme.

Sammaliston työt ovat sekä esittäviä että abstraktisia. Kuvan lohikäärmetyö on tehty vesiväreillä.

Anniinan äiti Kirsi os. Laasasenaho on Soinista ja isä Timo Sammalisto Lehtimäeltä. Sysäyksen Soinin näyttelyn järjestämiseen antoi Marjastiina-täti.

MAINOS

Anniina on piirtänyt siitä lähtien kun on saanut kynän pysymään kädessään. Jo alle kouluikäisenä hänen aiheensa olivat pääasiassa dinosaurukset, lohikäärmeet sekä muut matelijat. Aihe on suvussa tuttu, sillä Anniinan Kari-eno piti kirjastossa dinosaurusnäyttelyn alle kouluikäisenä.

Näistä aiheista Anniina on tehnyt myös näyttelyn tussipiirrokset ja vesivärimaalaukset. Syvällisesti aiheeseen perehtynyt Anniina jopa halusi leikki-ikäisenä prinsessaleikeissä olla sadun lohikäärme, ei prinsessa!

Kanteleensoitto, fantasiakirjallisuuden lukeminen ja konsolipelit ovat myös tärkeitä harrastuksia. Kanteletta hän soittaa musiikkiopistossa. Kouluaineista hän pitää eniten matematiikasta ja kuvataiteesta.

Tulevaisuudessa hän arvelee opiskelevansa biologiaa. Lähitulevaisuudessa on edessä taideripari ensi kesänä.

Anniina kertoo käyttävänsä aikaa kuvataiteeseen vaihtelevasti.

-Ympäri vuoden teen taidetta. Välillä inspiraatiota ja aikaa on enemmän, mutta välillä käytän aikaa paljonkin taiteeseen.

Anniina Sammaliston ensimmäinen julkinen näyttely on esillä 30.10.-1.12.2017 Soinin kunnankirjastossa. Näyttelytyöt Anniina aikoo kerätä omiin kokoelmiinsa.

Rami Puro

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät