Jaanikan Hoitolasta vaihtoehtoista hoitoa ja hyvinvointia

Mainos[adrotate banner="3"]

Jaanikan Hoitola Alajärvellä Koskenvarrella tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaista hoitoa ja hyvinvointia muun muassa Kalevalaisen jäsenkorjauksen keinoin.

Jaanika valmistaa itse myös tuoksuvat saippuat ja voiteet moneen käyttöön.

Hoitolan takaa löytyy jo kauan vaihtoehtoisista hoitomuodoista ja ihmisen mahdollisimman hyvästä hoitamisesta kiinnostunut Jaanika Arjasepp.

MAINOS

Jaanika on alkujaan Tyristä Keski-Virosta ja saapunut Alajärvelle vuonna 2009. Tuolloin hän aloitti työt sairaanhoitajana terveyskeskuksen vuodeosastolla. Jaanikalla onkin rautainen koululääketieteen tausta. Työt terveyskeskuksessa hän lopetti tänä syksynä, koska kolmivuorotyö yhdistettynä oman hoitolan pyörittämiseen kävi liian raskaaksi.

– Olen aina ollut kiinnostunut ihmisen hoitamisesta vaihtoehtoisin, luonnollisin keinoin, Jaanika kertoo. – Aivan ensimmäisenä kiinnostuin kiinalaisesta imukuppihieronnasta.

Hoitolan valikoimiin kuuluvatkin tällä hetkellä imukuppi- ja aromahieronta, suklaahieronta, intialainen päähieronta sekä selluliittihoito hunajahieronta.

Lisäksi tarjolla on Kalevalaista jäsenkorjausta, ala jonka opinnoissa Jaanika on nyt kisälli. Alalla käytetään viisiportaista tasoa, joista viimeisellä tasolla on vain yksi hoitaja.

Kalevalainen jäsenkorjaus on vanhin ja tehokkain suomalainen mobilisaatiohoito. Se on kokonaisvaltaista hoitoa jalkapohjista kallonrajaan saakka mobilisaatiokäsittelyn avulla.

– Hoito perustuu vanhoihin kansanparannusperinteisiin. Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ihmistä tarkastellaan kokonaisuutena, olipa vaiva sitten missä tahansa. Hoito alkaa jalkapohjista ja päätyy kallonpohjaan, Jaanika selvittää.

Kiinalaisessa imukuppihieronnassa käytetään nykyään tällaisia imukuppeja. Imukuppihieronnan tuottama rentoutus ja apu on välitön.

Hoito on kivuton ja sopii kaikenikäisille. Jäsenkorjauksessa pehmitetään jalkojen, selän ja käsien lihaksia sekä parannetaan nivelten, lihasten ja sidekudosten liikkuvuutta.

Kalevalaisella jäsenkorjauksella voidaan korjata mm. alaraajojen virheasentoja, alaselän kiputiloja, skolioosia, yläselän kiputiloja ja virheasentoja, hartia-ja niskajännitysvaivoja, tenniskyynärpäätä sekä päänalueen vaivoja, migreeniä, näköhäiriöitä sekä päänsärkyjä.

– Hoito on pitkälti venyttelyä ja painelua, kehon omia luonnollisia liikeratoja käyttäen. Tässä hoidossa ei ”niksautella”, Jaanika täsmentää.

Päätös jättää vakituinen työpaikka sairaalalla ja panostaa omaan yritykseen oli Jaanikalle iso hyppy, mutta hän kokee että juuri nyt oli oikea aika toteuttaa unelmansa. Asiakaskuntaa on puskaradion kautta muodostunut jo niin paljon, että oli sopiva hetki panostaa täysillä siihen työhön, mitä on aina halunnut tehdä.

Jaanikan hoitotilat on rakennettu kodin yhteyteen ja aikoja saa myös illoille ja viikonlopuille. Jaanika pyrkii myös siihen, että häneltä löytyy myös kiireaikoja akuuteissa tilanteissa lääkärin annettua luvan hieronnalle.

– Teen myös koti- ja laitoskäyntejä ja niissä hinnat ovat samat kuin tässä kotonakin. Kaikilla ei ole autoa ja kaikki eivät pääse portaita hoitolaani, joten voin tulla myös kotiin.

Tuula Jokiaho

 

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven vanhin metsästysseura täyttää 70 vuotta
Seuraava artikkeliMarttojen joulusivut ja chatti auttavat jouluvalmisteluissa