Vimpelin Osuuspankki sai uuden johtajan

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Osuuspankin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty varatuomari Matti Mäkinen. Vimpelin OP:n johtotehtävissä pitkään toiminut Kari Jukantupa jäi eläkkeelle lokakuun alussa.

Toimitusjohtaja Mäkinen toteaa, että pankkialalla on tapahtunut paljon ja lisää on odotettavissa. Henkilökunnan määrä Vimpelin OP:ssä kuten muissakin pankeissa
on vähentynyt ja käsin tekemisestä on siirrytty aina vain automaattisempaan suuntaan.

MAINOS

– Viimeisten kahden vuoden aikana muutosnopeus pankkitoiminnassa on ollut tosi voimakasta ja edelleen on tulossa radikaaleja muutoksia. Asuntolainan hakija ei pian ole ehkä lainkaan ihmisen kanssa tekemisissä, vaan päätöksen tekee kone, niin sanottu lainarobotti, kertoo Mäkinen.

Jo nyt luottohakemukset ja osin myös sijoituspalvelu hoidetaan internetissä eikä asiakas läheskään aina tapaa pankkitoimihenkilöä kasvokkain.

– Puhelimessa saatetaan kyllä neuvotella lainan hinnasta. Toinen juttu on, kuinka paljon ihnhimillisyys säilyy tulevaisuuden pankkitoiminnassa, Mäkinen pohtii.

Valttina rautainen laintuntemus

Matti Mäkinen sanoo, että varsinkin etäasiakkaille sähköinen asiointi sopii hyvin.

– Luottoasiakkaista suuri osa asuu pankin toimialueen ulkopuolella. Etäasiakkaat ovat entisisiä vimpeliläisiä, jotka rakentavat omakotitalon esimerkiksi ruuhka-Suomeen, ja haluavat säilyttää pankkiasiat Vimpelissä.

Tänä syksynä Vimpelin OP:n kassapalvelua supistettiin kahteen ja puoleen tuntiin päivässä, mutta samalla mahdollisutta asiointiin aikavarauksella pidennettiin klo 17:ään illalla – ja tarvittaessa joustetaan pidempäänkin, lupaa Mäkinen.

Vimpelin OP:n palveluita ovat rahoituksen, sijoitusneuvonnan ja vakuutusasioiden lisäksi lainopilliset palvelut. Mäkisen vahvuus on juristin koulutus. Perunkirjoitusten, edunvalvontavaltuutusten yms. laatiminen on osaavissa käsissä ja asiakas voi tehdä tärkeitä päätöksiä lakiasiantuntijan neuvojen valossa.

Matti Mäkinen on tuttu kasvo Vimpelin OP:ssa, sillä hän on hoitanut toimitusjohtajan virkaa vt:nä runsaan vuoden. Sitä ennen kymmenen vuotta vierähti pankkilakimiehenä Alajärven Osuuspankissa. Lapsuuden kotikaupunki oli Seinäjoki, mutta Mäkisen vanhemmat ovat Alajärveltä lähtöisin.


Anne Savela

MAINOS
Edellinen artikkeliTanssin taikaa ja muodin pyörteitä Paavolantorilla!
Seuraava artikkeliMaakuntauudistuksen jälkeisiin kuntiin haetaan elinvoimaa hankevoimin