1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Eläkeliiton piiri otti kantaa

Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piirin syyskokous pidettiin Seinäjoella. Kokouksessa oli lähes 200 kokousedustajaa.

Kokouksen puheenjohtajana toimi professori Kari Hokkanen. Kokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion.

MAINOS

Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajaksi valittiin uudelleen Merja Uusitalo Karijoen-Kristiinan yhdistyksestä.

Erovuorossa olleiden Eeva Huhtalan (Alavuden yhdistys) ja Jussi Rintasalon (Ilmajoen yhdistys) tilalle valittiin uusina jäseninä ja Ahti Leskinen Ähtärin yhdistyksestä ja Risto Yli-Rasku Ilmajoen yhdistyksestä.

Erovuorossa olleet Eija-Liisa Keskinen (Lehtimäen yhdistys), Eero Nurmela (Isonkyrön yhdistys), Sirkka Wiitalähdet (Isojoen yhdistys) ja Tapio Saari (Karijoen-Kristiinan yhdistys) valittiin uudelleen piirihallitukseen.

Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piirin hallituksen kokoonpano 2018 on näinollen seuraava. Seinäjoen alue; Anelma Ylinen (Nurmon yhdistys) ja Risto Yli-Rasku (Ilmajoen yhdistys). Kuusiokuntien alue: Ahti Leskinen (Ähtärin yhdistys) ja Eija-Liisa Keskinen (Lehtimäen yhdistys).

Järviseudun alue: Anja Rantala (Alajärven yhdistys) ja Antti Perkkalainen (Evijärven yhdistys). Pohjoinen alue: Tapani Harju (Kauhavan yhdistys) ja Raimo Holm (Ylihärmän yhdistys). Suupohjan alue: Sirkka Wiitalähdet (Isojoen yhdistys) ja Tapio Saari (Karijoen-Kristiinan yhdistys).

Kunta houkuttelevaksi myös ikäihmisille 

Kokous hyväksyi piirihallituksen esityksen kannanotoksi. Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiri on huolissaan siitä, miten kunnat huomioivat ikääntyvien kuntalaisten ryhmän. Kuntien tulee panostaa ikääntyvien asukkaiden hyvinvointiin ja palveluihin. Panostuksella arkisiin, pieniltä tuntuviin asioihin ikääntyvä väestö säilyy terveempänä ja toimintakykyisempänä.

Palvelut häviävät pienistä keskuksista, matkat pitenevät ja ikäihmiset jäävät yksin koteihinsa. Kunnat ovat siirtämässä vastuuta ikäihmisten hoivasta kolmannelle sektorille, antamatta mitään vastineeksi. 

Kuntien tulee kuulla ikääntyneitä asukkaitaan ja heitä edustavia vanhusneuvostoja kaikissa ikääntyneitä koskevissa päätöksenteoissa. Pelkät muodolliset lausuntopyynnöt eivät ole riittävä keino osallistua päätöksentekoon. Neuvostojen edustajille on varattava mahdollisuus osallistua myös lautakuntien kokouksiin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät