-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Roskaralli Alajärveltä, Vimpelistä ja Lappajärveltä suuntaa Vaasaan!

Roskarallissa 12.12. käydään katsomassa mihin roskat päätyvät oman kodin roskapöntön jälkeen! Matkalla pohditaan myös, miten vähentää jätteiden määrää omalla toiminnalla – olisivatko aineettomat joululahjat sittenkin ihan parasta!

Miten vähentää jätteiden määrää omalla toiminnalla – olisivatko aineettomat joululahjat sittenkin ihan parasta!

Mukaan pääsee 20 osallistujaa Lapualta, Lappajärveltä, Vimpelistä tai Alajärveltä. Eikä retki maksa osallistujille mitään!

MAINOS

Stormossen’illa tutustumme jätekeskuksen toimintaan. Alueella on jätteiden lajitteluasema, sähkö- ja elektroniikkaromun lajittelualue, biojätteiden käsittelylaitos ja kompostointikenttä, suotovesipuhdistamo, vaarallisten jätteiden kaatopaikka, saastuneiden maiden käsittelyalue ja kaatopaikka.

Westenergy’llä syntypaikkalajiteltu kierrätyskelvoton, mutta polttokelpoinen jäte hyödynnetään sähkön- ja kaukolämmöntuotannossa. Laitoskierroksella kurkistamme valvomosta mm. jätebunkkeriin ja polttoarinalle.

Linja-automatkan aikana ympäristöneuvojaopiskelijoiden tietoiskuja jätehuollosta ja muista ajankohtaisista ympäristöaiheista. Omakustanteinen lounas esim. Kreikkalainen ravintola Ikaria’ssa (lounasbuffet 8.90 e) tai muualla Vaasan alueella – sovitaan lounaasta tarkemmin matkan aikana.

Kello 8 lähdetään Järviseudun ammatti-instituutin Kurejoen toimipisteestä. Tarvittaessa matkalaisia otetaan mukaan myös Alajärveltä, Vimpelistä, Lappajärveltä ja Lapualta, aikataulu tarkennetaan lähempänä lähtöä.

Kello 11–13.30 vieraillaan Stormossenilla ja Westenergyllä ja 14-14.45 on aikaa omakustanteiseen lounaaseen Vaasassa. Viimeistään 17.15 Palataan Kurejoelle, tarvittaessa Lapuan, Lappajärven, Vimpelin ja Alajärven kautta.

Roskarallin järjestää Aisapari ry:n tiedotushanke Kestävät Kylät, jolla edistetään alueen (Lapua, Kauhava, Evijärvi, Vimpeli, Lappajärvi, Alajärvi) toimijoiden luonto- ja ympäristötietoutta. Mukana myös Järviseudun ammatti-instituutin luonto- ja ympäristöneuvojaopiskelijat ohjaajansa kanssa.

Ilmoittautuminen 28.11. mennessä: aana.vainio@aisapari.net tai tekstiviesti / p. 040 015 2171, ilmoita kahvitusta varten mahdolliset ruokavaliot / -rajoitteet sekä myös muut allergiat, jotka saattavat vaikuttaa vierailuun, kun käydään pölyisissä laitosympäristöissä.

Varusteiksi laitosvierailuun sopivat vaatteet ja tukevat kengät, ei korkokenkiä eikä pyhäpukua!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät