13.1 C
Alajärvi
lauantai 10.6.2023
spot_img
MAINOS

Roskaralli Alajärveltä, Vimpelistä ja Lappajärveltä suuntaa Vaasaan!

Roskarallissa 12.12. käydään katsomassa mihin roskat päätyvät oman kodin roskapöntön jälkeen! Matkalla pohditaan myös, miten vähentää jätteiden määrää omalla toiminnalla – olisivatko aineettomat joululahjat sittenkin ihan parasta!

Miten vähentää jätteiden määrää omalla toiminnalla – olisivatko aineettomat joululahjat sittenkin ihan parasta!

Mukaan pääsee 20 osallistujaa Lapualta, Lappajärveltä, Vimpelistä tai Alajärveltä. Eikä retki maksa osallistujille mitään!

Stormossen’illa tutustumme jätekeskuksen toimintaan. Alueella on jätteiden lajitteluasema, sähkö- ja elektroniikkaromun lajittelualue, biojätteiden käsittelylaitos ja kompostointikenttä, suotovesipuhdistamo, vaarallisten jätteiden kaatopaikka, saastuneiden maiden käsittelyalue ja kaatopaikka.

MAINOS

Westenergy’llä syntypaikkalajiteltu kierrätyskelvoton, mutta polttokelpoinen jäte hyödynnetään sähkön- ja kaukolämmöntuotannossa. Laitoskierroksella kurkistamme valvomosta mm. jätebunkkeriin ja polttoarinalle.

Linja-automatkan aikana ympäristöneuvojaopiskelijoiden tietoiskuja jätehuollosta ja muista ajankohtaisista ympäristöaiheista. Omakustanteinen lounas esim. Kreikkalainen ravintola Ikaria’ssa (lounasbuffet 8.90 e) tai muualla Vaasan alueella – sovitaan lounaasta tarkemmin matkan aikana.

Kello 8 lähdetään Järviseudun ammatti-instituutin Kurejoen toimipisteestä. Tarvittaessa matkalaisia otetaan mukaan myös Alajärveltä, Vimpelistä, Lappajärveltä ja Lapualta, aikataulu tarkennetaan lähempänä lähtöä.

Kello 11–13.30 vieraillaan Stormossenilla ja Westenergyllä ja 14-14.45 on aikaa omakustanteiseen lounaaseen Vaasassa. Viimeistään 17.15 Palataan Kurejoelle, tarvittaessa Lapuan, Lappajärven, Vimpelin ja Alajärven kautta.

Roskarallin järjestää Aisapari ry:n tiedotushanke Kestävät Kylät, jolla edistetään alueen (Lapua, Kauhava, Evijärvi, Vimpeli, Lappajärvi, Alajärvi) toimijoiden luonto- ja ympäristötietoutta. Mukana myös Järviseudun ammatti-instituutin luonto- ja ympäristöneuvojaopiskelijat ohjaajansa kanssa.

Ilmoittautuminen 28.11. mennessä: aana.vainio@aisapari.net tai tekstiviesti / p. 040 015 2171, ilmoita kahvitusta varten mahdolliset ruokavaliot / -rajoitteet sekä myös muut allergiat, jotka saattavat vaikuttaa vierailuun, kun käydään pölyisissä laitosympäristöissä.

Varusteiksi laitosvierailuun sopivat vaatteet ja tukevat kengät, ei korkokenkiä eikä pyhäpukua!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät