Tuohimäki aloitti uutena metsäasiakasvastaavana Soinissa ja Lehtimäellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäen ja Soinin alueen UPM:n metsäasiakasvastaavana on aloittanut marraskuun alussa Jouni Tuohimäki. Samalla yhtiön toimipiste on siirtynyt Lehtimäeltä Soiniin osoitteeseen Alajärventie
5 B 2. Tuohimäki jatkaa muihin yhtiön tehtäviin siirtyneen Kimmo Kivistön työtä.


Jouni Tuohimäki.

Tuohimäki on ähtäriläinen ja metsäinsinöörillä on kokemusta käytännön metsätöistä noin seitsemän vuoden ajan.

MAINOS

– Olen työskennellyt useallakin työnantajalla opiskelujen ohella ja sen jälkeen. Jounin kotona on metsätila ja siellä käytännön työt ovat tulleet tutuiksi nuoresta lähtien. UPM:llä on tehnyt hakkuuhommia kolmisen vuotta, joten yhtiö on tuttu jo pitemmältä ajalta, kertoo Tuohimäki.

Käytännön taustasta on hyötyä nykyisessä työstä metsäasiakasvastaavana.

– Työstäni suunnilleen puolet on toimistotyötä ja puolet käytäntöä metsätiloilla. Omasta taustasta on apua, kun arvioidaan metsiä ja tehdään suunnitelmia metsiin. Metsänomistajan poikana työssäni on ajatus metsänomistajankin kannalta.

Metsäala muuttunut

Tuohimäki tietää, että metsäala on muuttunut voimakkaasti vuosikymmenten saatossa. Metsänomistajan omatoiminen hakkuu on vähentynyt koneellistumisen myötä. Harvennustiheys on suurempi kuin muutama vuosikymmen sitten.

– Moni metsänomistaja ajattelee, että hakkuu on tehty liian harvaksi, mutta huomaa jo muutaman vuoden jälkeen, että ratkaisu oli oikea. Metsänomistajan kannalta metsän hoito kaikissa kasvuvaiheissa on tärkeää metsän kasvun kannalta.

– Jos jossakin vaiheessa hoito viivästyy, puun kasvu ei kehity niin hyvin kuin ajoissa hoidetuissa metsissä. Ennakkoraivaus ennen hakkuuta on tärkeää, sillä hakkuukoneenkuljettaja näkee laajemmin metsäpohjan ja hakkuutarpeen. Hakkuukoneen kuljettajahan tekee lopullisesti tilin metsänomistajalle.

Kokonaisvaltaista metsänhoitoa

Jouni Tuohimäki toivoo, että metsänomistajat ottavat aktiivisesti yhteyttä uuteen metsäasiakasvastaavaan.

– On mukava tutustua metsänomistajaan kasvokkain. Voidaan sopia ajankohta, milloin käydään tutustumassa metsätilaan ja selvitetään hoito- ja hakkuutarpeet. PEFC-sertifikaattien rinnalla on tarjolla metsien FSC-sertifiointia. Tämä on kysytty sertifikaatti kaupankäynnissä maailmankaupassa.

– FSC-sertifioidussa metsässä luonto- ja ympäristöarvot sekä suojelukohteet on otettu huomioon. Metsänomistaja päättää kuitenkin asiasta ja autan mielelläni metsäasioissa, kertoo Tuohimäki.

UPM:n toimiston avajaisia vietetään Soinin toimistolla tiistaina 12.12 kello 10-14 kahvitarjoilun ja arvonnan merkeissä.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliSuurmies saamassa oman elokuvan
Seuraava artikkeliKykylle voitto ja tappio