8 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

No Trouble haluaa olla nuorten asialla

No Trouble ry aloittaa Vimpelissä eri-ikäisille nuorille suunnatun toiminnan ensi vuoden alussa.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää nuorten elämänhallintataitoja ja itsenäisyyttä vahvistamalla nuorten kiinnittymistä yhteiskuntaan.

MAINOS

Hallituksessa mukana olevilla on kokemusta sosiaalialalta ja päihdetyöstä. Yhdistyksen toiminta-ajatusta on alustavasti käsitelty Järvi-Pohjanmaan perusturvassa ja sivistystoimessa. Yhdistyksen tarkoituksena on haastaa yläaste-, ammattikoulu- ja lukioikäiset nuoret suunnittelemaan ja rakentamaan tilat nuorten näkökulmasta katsottuna viihtyisiksi.

No Troublen toiminta on suunnattu pääasiassa 14–17-vuotiaille.

No Trouble on hakenut Vimpelin kunnalta avustusta toimitilan muodossa siten, että yhdistys saisi tilat käyttöönsä veloituksetta kahden ensimmäisen toimintavuotensa ajaksi.

No Troublen puheenjohtaja Pietari Korkiatupa kertoo, että hän on käynyt katsomassa tiloja kunnan edustajien kanssa. Tekninen lautakunta käsitellee tila-asiaa seuraavassa kokouksessaan. Yhdistyksen toimintasuunnitelma on esitelty kunnanvaltuuston jäsenille.

– Meidät on otettu hyvin vastaan ja näytetty vihreää valoa kunnasta ja lautakunnista.
Yhdistys aikoo raportoida toiminnastaan kunnalle ja sivistystoimelle. Yhdistyksen hallituksen jäsenet ovat sosiaalialan ammattilaisia tai alaa opiskelevia, turvallisia aikuisia.

Tekemistä ja tukea

No Troublen tarkoituksena on tarjota nuorille ensi vuodesta lähtien maksutonta toimintaa – muiden muassa teknisten kädentaitojen ohjaamista, luonto- ja elämystoimintaa, liikunnanohjausta ja ennaltaehkäisevää päihdetyötä.

Toimitiloihin tai niiden yhteyteen on tavoitteena saada mopotelakka, jossa mopoja voi korjata tai tuunata ohjatusti.

Idea nuorten asialla olevan yhdistyksen perustamisesta on lähtenyt Pietari Korkiatuvan mukaan hänen, Eki-Jussi Pippolan ja Matti Hietalan keskusteluista Lapualla toimivan Nuorisokoti Nummelan yövuorojen aikana. Kolmikko työskentelee Nummelassa ohjaajina sekä jälkihuollossa.

Keskustelua on jatkettu useamman ihmisen kesken. Korkiatuvan, Pippolan ja Hietalan lisäksi yhdistyksen hallitukseen kuuluvat Johan Luoma-aho ja Petta Porko.

Korkiatuvan mukaan päihteiden käyttö on räjähtänyt myös Järvi-Pohjanmaalla käsiin. Sekakäyttöä ja huumeiden, lääkkeiden ja alkoholin käyttöä ilmenee täälläkin.

– Kunnilla ei ole varoja järjestää työntekijöitä ja tiloja tukemaan päihdetyötä. Päihdetyön ammattilainen käy kouluissa kerran vuodessa kertomassa asioista, mutta ei ole kentällä nuorten parissa.

– mHaluaisimme auttaa kuntaa ja nuoria ja tehdä oikeasti päihdetyötä, painottaa Korkiatupa.

No Trouble ry:ssä päihdetyön johtajana toimii Matti Hietala, jolla on laaja kokemus päihdetyöstä. Yhdistyksen aikomuksena on järjestää päihteiden kanssa kamppaileville nuorille vertaistukiryhmiä ja mahdollisuuksia myös kahdenkeskisiin tapaamisiin päihdetyön ammattilaisen kanssa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät