Tyynelä Vedon kakkospelinjohtajaksi

Mainos[adrotate banner="3"]

Miesten pesäpallomestaruuteen marssinut syyskuussa Vimpelin Veto jatkaa lähes muuttumattomana kaudelle 2018. Vedon kakkospelinjohtajaksi tulee Pasi Tyynelä JymyJusseista. Mika Leväniemi liittyy puolestaan Heikki Sepän aisapariksi joukkueenjohtajaksi.

Joukkueen valmennuksesta vastaavat edellisvuosien tapaan Kari Kleemola ja Jussi Järvinen. Vetoa kaudesta 2003 edustanut Tuomo Lönnmark ripusti räpylänsä naulaan ja kakkospelinjohtaja Jussi Haapakoski suuntasi Lapualle Virkiän naisten Superpesis-joukkueen kakkospelinjohtajaksi.

MAINOS

Veto julkisti kauden 2018 Superpesis-joukkueen yleisölle avoimessa tiedotustilaisuudessa. Paikalle oli saapunut nelisenkymmentä Veto-fania saamaan tietoa sekä joukkueen sopimuksista että kuulumisista.
Joukkuetta tilaisuudessa edustivat pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki ja lyöjäjokeri Perttu Ruuska.

Henri Puputti ja Sami Haapakoski käyttivät ensi kautta koskeneet optionsa. Janne Mäkelä, Janne Heimonen ja Matias Rinta-aho ovat solmineet yksivuotiset jatkosopimukset. Jere Saukon, Teemu Isokedon, Perttu Ruuskan ja Olli Heikkalan jatkosopimukset yltävät puolestaan kauteen 2019. Severi Lassilalla, Mikko Haukkalalla ja Arttu Ruuskalla oli jo entuudestaan ensi kautta koskeva sopimus.

Taneli Lassila, Elmeri Anttila ja Timo Hanhisalo edustavat Vetoa ensi kaudella ja Ville Takala, Joonas Suominen ja Aleksi Rantala kaudet 2018 ja 2019. Mikko Kanalan viime vuoden heinäkuussa julkistettu sopimus kattaa kauden 2020. Vedon Superpesis-ringissä on 19 pelaajaa.

– Uskon, että nyt on tulossa aikakaudellani tiukin taisto pelipaikoista, kaudesta 2015 Vetoa käskyttänyt Kivimäki totesi.

Veto taistelee kärkinelikossa

Perttu Ruuska perustelee kaksivuotista jatkosopimustaan kokonaisuudella.

– Valmennus, joukkue, organisaatio ja koko yhteisö muodostavat sellaisen paketin, että täällä on hyvä olla, tuumasi Vimpelin lukion palloilulinjaa käyvä Ruuska.

Kivimäki paljasti tiedotustilaisuudessa, että Ruuskan ohjelmaan on tullut lukkariharjoittelu.

– Emme ole Pertusta lyöjäjokeria tekemässä vaan hänellä on multipelaajan rooli, jossa hän pystyy etenemään, vaihtamaan ja kotiuttamaan.

Vedon uudella kakkospelinjohtajalla, Pasi Tyynelällä, on yhteistä taustaa pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäen kanssa. Tyynelä toimi Seinäjoen JymyJussien Superpesis-joukkueen kakkospelinjohtajana saman aikaan kun Kivimäki oli joukkueen ykköspelinjohtaja. Kivimäki sanoo, että uusi ja ulkopuolelta tuleva näkemys on aina tervetullutta.

– Tyynelä tuo raikkautta ja uutta näkemystä pelinjohtoon. Hän tuo meille niitä asioita, joita kakkospelinjohtajalta tarvitaan pelitilanteita varten.

Kivimäki veikkaa tuttuja joukkueita Superpesiksen kärkikahinoihin: Vedon ohella Sotkamon Jymy, Joensuun Maila ja Kouvolan Pallonlyöjät sekä niiden takana JymyJussit ja Pattijoen Urhelijat taistelevat kärkipään sijoituksista.

– Ensi kaudella meidän fokus on siinä, että meillä on kärkijoukkueista eniten värkeissä varaa parantaa ja kehittyä, paalutti Kivimäki.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliNo Trouble haluaa olla nuorten asialla
Seuraava artikkeliKuusi uutta hakijaa Vimpeliin