6.9 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Vuoden nuori taiteilija Heidi Katajamäki tuo raikkaan tuulahduksen Nelimarkka-museolle

Nelimarkka-museolla avautuu lauantaina 16.12. Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija 2017 -kilpailun voittajan, Heidi Katajamäen näyttely Levotonta maata.

Näyttely tuo museolle raikkaan, nuorekkaan tuulahduksen tarjoillen yleisön eteen aivan erityyppisiä teoksia, mitä talossa hetkeen on nähty. Katajamäen teoksista hehkuu nuori voima, positiivisuus ja elämänilo.

MAINOS

Näyttely Levotonta maata on eräänlainen läpileikkaus taiteilijan aiemmista installaatiokokonaisuuksista.
– Valmistuin 1,5 vuotta sitten ja sen jälkeen minulla on ollut jo yli kymmenen näyttelyä, Heidi kertoo. – Tahti on ollut kova, mutta tämä on myös ollut todella antoisaa.

Nelimarkka-museolle Heidi on tuonut esille muutaman opinnäytetyönsä ja lisäksi esillä on teoksia, jotka ovat syntyneet Katajamäen kuvataiteilijaksi valmistumisen jälkeen.

Yksittäisten teosten lisäksi näyttely käsittää installaation, joka laajentuu suoraan Nelimarkka-museon tiloihin.

Välineenä töisään Katajamäki käyttää pääasiassa hiiltä ja gessoa. Hiili taittuu moneksi ja antaa ilmaisulle paljon erilaisia vaihtoehtoja. Yhdessä valkoisen gesson kanssa ne antavat mahdollisuuksia eri harmaiden vivahduksiin.

Teoksien kieli on viiva. Viiva ylittää tilassaan jopa maalauspohjat ja kankaat. – Mieli ei mahdu yhteen lokeroon tai tiukkoihin rajoihin vaan se valtaa sisälläni ja installaatiossani koko tilan.

Levotonta maata -näyttely kertoo siitä, minkälaista on olla nuori kuvataiteilija.

– Se on kertomusta minusta, elämän kantokyvystä, ainaisesti läikkyvästä mielestä sekä siitä, että aika kulkee aina eteenpäin. Mitä tahansa elämä tuokaan eteen aina, ihan aina, tulee koittamaan parempi aika, taiteilija kertoo.

Seinäjoella syntynyt ja Lahdessa asuva ja työskentelevä Heidi Katajamäki (s. 1990) on valmistunut Lahden Taideinstituutista 2016. Hän on osallistunut useisiin yksityis- ja ryhmänäyttelyihin ympäri Suomea ja toteuttanut teoksia julkisiin tiloihin.

Levotonta maata -näyttely on nähtävillä Nelimarkka-museossa 16.12.-18.2. välisenä aikana.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät