-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

500 uitua kilometriä vuodessa

Sirpa Peltokangas palkittiin joulukuussa Alajärven kaupungin urheilujuhlassa saavutettuaan Alajärven uimahallissa eniten uintikilometrejä Ui kesäksi kuntoon 2017 -uintikampanjassa. Maaliskuussa uitu 105 kilometriä oli kuitenkin vain alkusysäys sille, mitä Sirpa tavoitteli koko vuoden uintimääräksi.

Hän saavutti ennen joulua 500 uintikilometriä, jotka on kaikki uitu Alajärven uimahallissa. Vuoden uintikilometreihin hän ei ole edes laskenut sitä määrää, jonka ui kesällä avovesissä. Uintipäiviä kertyi 213. Kerralla hän on keskimäärin uinut pari kilometriä, mutta parhaimpana päivänä kahdeksan kilometriä. Parin kilometrin uimiseen menee noin tunti.

MAINOS

Saavutus on kova naiselle, joka opetteli kunnolla uimaan vasta vuoden 2016 alkupuolella. Mukaan vuoden tapahtumiin mahtuu myös helmikuussa murtunut käsi, joka piti Sirpan pois altaasta viikon, kunnes lääkäri antoi jälleen luvan uida käden kuntouttamiseksi.

Harrastuksesta iloa

Uintikilometrien saavuttamisessa Sirpalla on ollut rinnallaan ystävät ja uudet ihmiset, jotka ovat tulleet tutuksi uimahallilla. Torstaiaamuisin altaalla ollaan yhdessä jo aamukuudelta, kun uimahalli aukeaa. Uimisella on hyvä aloittaa työpäivä, joka sujuu paljon pirteämpänä uinnin jälkeen.

Ensin Sirpalla oli ajatus osallistua uimahallin sata-kampanjaan, jossa oli tavoitteena uida vuoden aikana sata kilometriä, sekä Ui kesäksi kuntoon -kampanjaan. Ajatus 500 kilometrin uimisesta syntyi, kun yksi uimahallin valvoja heitti ajatuksena, että koita uida viisisataa tänä vuonna. Sirpaa ei tarvinnut enempää yllyttää.

Muutama vuosi sitten Sirpa istui jo Ähtärin sairaalassa leikkaussaliin menoon valmistautuneena olkapääoperaatiota varten. Jo siinä leikkaussalivaatetuksessa ollessaan lääkäri totesikin hänelle, ettei mitään leikkausta tarvita. Sirpa oli onnistunut itse kuntouttamaan olkapäänsä vesijuoksemalla ja kuntosalilla käymällä. Nyt olkapää kestää uida hyvin, kun uintitekniikka on kohdallaan.

Sirpa pitää uintia ja vesijuoksua erittäin hyvänä kunnon ylläpitäjänä. Hän ei ole tämän vuoden aikana sairastanut flunssaa kertaakaan eikä muitakaan tartuntatauteja. Uinnin lisäksi Sirpa käy spinningissä ja lenkkeilee. Sirpa aikoo jatkaa uintiharrastusta tästä eteenpäinkin. Seuraava tavoite on jälleen ensi maaliskuun Ui kesäksi kuntoon -kampanja, johon hän on osallistunut joka vuosi joko juosten tai uiden.

Uimahallilla käyminen on äidin ja tyttären yhteinen harrastus. Äiti Saimi Peltokangas palkittiin Ui kesäksi kuntoon -kampanjassa eniten vesijuoksuminuutteja saavuttaneena Alajärven uimahallissa.

Jaana Koivukoski

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät