Itsetuntemusryhmä aloittaa Hoiskossa

Mainos[adrotate banner="3"]

Vuodesta 2015 Alajärven Hoiskossa toiminut Mentor Eino Mielenpalvelut aloittaa lähiaikoina itsetuntemisryhmän. Kurssin tavoitteena on omien voimavarojen lisääminen lähimpien vuorovaikutussuhteiden tutkimisen kautta.

Itsetuntemisryhmä sopii kaikille yli 18-vuotiaille, jotka haluavat oppia tuntemaan itseään. Ryhmä antaa työkaluja sen ymmärtämiseen, miten minusta tuli minä.

MAINOS

Itsetuntemisryhmä on suljettu ryhmä, jossa osallistujat sitoutuvat vaitioloon. Jäsenet otetaan haastattelujen kautta.

Mentor Eino Hoisko kertoo, että haastattelulla pyritään varmistamaan, onko kyseinen ryhmä sopiva henkilölle, ja kykeneekö henkilö sitoutumaan kurssiin. Haastattelu tapahtuu ilmoittautumisen yhteydessä.

– Ryhmään ei oteta aviopareja, keskenään läheisiä ystäviä eikä samaan perhekuntaan kuuluvaa vanhempaa ja lasta, valottaa Eino Hoisko.

Keskustelun kautta

Itsetuntemisryhmä muodostuu 6–8 henkilöstä. Ryhmä kokoontuu viisi kertaa Mentor Eino Mielenpalveluiden toimitiloissa säännöllisesti viikon-kahden välein. Yksi kokoontuminen kestää kolme tuntia.

Ryhmän työkaluna on keskustelu saatujen ennakkotehtävien pohjalta. Kokoontumisten välillä ryhmäläiset tekevät kirjallisia tehtäviä.

Itsetuntemiskurssi mahdollistaa kurssilaiselle tulla näkyväksi itselle: miksi toimin ja tunnen näin niin kuin minä tunnen ja sen pohjalta toimin.

Ensimmäisen kurssin aloituspäivä tarkentuu, kun riittävä määrä kurssilaisia on ilmoittanut kurssille. Aloituspäivä ilmoitetaan kurssilaisille noin viikkoa ennen kurssin alkua. Kurssilainen saa samalla ennakkotehtävän, jonka tuo mukanaan kurssille.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliHengitysyhdistys täyttää 30 vuotta
Seuraava artikkeliOsallistu kuvin ja tarinoin Aisaparin kilpailuun