Soini aloitti juhlavuoden paneelikeskusteluilla

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin kunta juhlistaa 150-vuotisjuhlavuottaan pitkin vuotta. Vuosi aloitettiin viime torstaina vietetyillä avoimilla ovilla.

Päivän mittaan järjestettiin kaksi paneelikeskustelua, jossa keskusteltiin kunnan tulevaisuudesta ja taloudesta. Juhlavuoden avauspäivänä kunnantalolla kävi reilut sata kiinnostunutta henkilöä.

MAINOS

Paneelikeskustelujen vetäjänä toimi kunnanjohtaja Juha Viitasaari. Ensimmäisessä paneelissa keskustelijoina olivat kirkkoherra Pasi Kilpeläinen, urheiluseuraa edustava Merita Myllymäki, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mikko Källi, nuorisovaltuuston edustaja Emmi Tiukkanen ja opettaja sekä kunnallispäättäjä Rami Puro.

Kunnanjohtaja Juha Viitasaari toi esille juhlavuoden tapahtumia.

Kysymykseen, mistä Soinin muistetaan 150 vuoden kuluttua Kilpeläinen vastasi, että Sotkan muna -rakennuksesta, joka on rakennettu keskusristeyksen tuntumaan.

Useassa puheenvuorossa tuotiin esille Soinin puhtaan luonnon tunnettavuus. Uusina ideoina tuotiin esille mm. Lauttosen alueen monipuolinen käyttö ja pyöräreittien toteuttaminen Soinin ja Ähtärin välille.

Toisessa paneelikeskustelussa olivat mukana kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha-Pekka Keisala, yrittäjien puheenjohtaja Leo Takala, Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Leivo, yrittäjät Seija Ojajärvi ja Päivi Laitila.

Ensimmäisenä kysymyksenä esitettiin, että onko kunnan väkiluku noussut 20 vuoden kuluttua. Keisala uskoo, että väkiluku nousee. Muiden mielestä uskoa täytyy asiaan olla, mutta haasteita kyllä riittää. Uusina varojenhankkimiskeinoina panelistit mainitsivat työpaikkojen ja yritysten lisäämisen.

Majoituspaikkojen lisääminen ja markkinointi koetaan mahdollisuutena etenkin Ähtärin pandojen tullessa eläinpuistoon.

Kuntamarkkinointi yhdessä kunnan ja yrittäjien toimesta koetaan tärkeänä. Kunta voi oppia yrittäjiltä panelistien mukaan ripeyttä päätöksentekoon. Keisalan mukaan päättäjät ovat pyrkineet reagoimaan yrittäjien tarpeisiin mahdollisimman nopeasti.

Päivän mittaan kunnantalolla käyneet näkivät ensiesityksen kunnan luontomatkailuvideosta. Videon on toteuttanut Jussi Syrjälä. Humoristisella tavalla tehdyssä videossa esitellään kunnan alueen patikkapolut ja niiden varrella olevat nähtävyydet. Video on nähtävillä kunnan kotisivujen linkistä.

Kunnanjohtaja Viitasaari kertoi alkaneen juhlavuoden tapahtumista. Helmikuussa Vuorenmaassa järjestetään iso moottorikelkkakisa. Juhlavuoden pääjuhlaa vietetään tiistaina 29.5. Juhlapäivään kutsutaan esiintyjiä, jotka tuovat juhlatunnelmaa.

Koulun oma kevätjuhla pidetään juhlapäivän yhtenä ohjelmana. Kunta toivoo ohjelmanumeroiden ilmoittamista kuntaan helmikuun puoliväliin mennessä.

Kesän ja syksyn mittaan on tulossa musiikki- ja gastronomiafestivaali, kruunuhäät, Arpaisten patikka ja Soinin Nuorisoseuran 120-vuotisjuhla ja Soinin Soittokunnan 105-vuotisjuhla on edessä syyspuolella. Lisäksi on tulossa monia muita tapahtumia vuoden mittaan.

Rami Puro

Päivän aikana järjestettiin kaksi paneelikeskustelua. Ensimmäisessä oli mukana vasemmalta Pasi Kilpeläinen, Merita Myllymäki, Mikko Källi, Emmi Tiukkanen ja Rami Puro.
MAINOS
Edellinen artikkeliOssi Ojala tähtää moottoripyörien jäärata-ajon huipulle
Seuraava artikkeliSeurakuntien yhteistyössä on mahdollisuus