-3.9 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

SPR Alajärvi etsii kavereita – haaveena tilat toiminnalle

SPR:n Alajärven osastossa ollaan jo kauan harmiteltu toimitilojen puutetta. Ideoita ja tekijöitä monenlaiseen tekemiseen ja aktiviteettiin riittää, mutta tilojen puute on tukkona toiminnalle.

Tälle vuodelle tilojen hankkiminen on nyt kirjattu jopa osasto toimintasuunnitelmaan, joten puheenjohtaja Irja Harju sekä Tarja Åkerman päättivät jalkautua Alajärven keskustaan ja katsella, mistä sopivia tiloja voisi löytyä.

MAINOS

– Olemme nyt kartoittaneet tyhjiä huoneistoja ja niitä on useita sopivia, naiset kertovat. – Löysimme monta hyvää tilaa, mutta ongelma niissä kaikissa on yhteinen – meille liian korkea vuokra.

Koska tilantarve on ilmeinen, mutta rahaa vuokratasoon nähden on liian vähän, etsii SPR nyt Alajärvellä kavereita.

– Onko täällä muita seuroja ja yhdistyksiä, jotka eivät voi järjestää haluamaansa toimintaa koska toimitilat puuttuvat, Tarja ja Irja kysyvät. – Löytäisimmekö kaverin, tai vaikka useamman, joiden kanssa voisimme vuokrata toimitilat yhdessä?

Irja ja Tarja kannustavatkin nyt ihan kaikkia yhdistyksiä pohtimaan toimitilatarpeitaan ja jos sellaisia on, olemaan yhteydessä. Irjan numero on 040 080 5980 ja Tarjan 040 522 8543. Yhteydenotto ei tarkoita sitoutumista mihinkään, mutta yhdessä voitaisiin pohtia olisiko yhteistyölle asiassa edellytyksiä.

– Joku voi tarvita toimitiloja vain tunniksi tai pariksi viikossa, joku toinen paljon enemmän. Sitä varten on keksitty lukujärjestykset, saisimme varmasti yhteisiin toimitiloihin sopivat ajat järjestettyä jokaiselle!

SPR tarvitsee toimitiloja esimerkiksi kokouksiin ja koulutuksiin ja jos tilat olisi olemassa, niihin viriteltäisiin varmasti mm. ystävätoimintaa, kahvipaikkaa johon voisi pysähtyä hetkeksi huilaamaan. Myyntituotteet saisi sinne hyvin esille, Nälkäpäivätempaukset järjestettyä yhdestä osoitteesta ja Tarja voisi vetää vaikka yhteislaulua tai karaokea, miksei käsityöpiiriäkin.

– Kahden tai useamman yhdistyksen yhteisenä toimintana saisimme tilasta varmasti toimivan yhdistysten oman paikan, johon olisi helppo poiketa ihan kenen tahansa hetkeksi juttelemaan ja juomaan kahvia.

Irja ja Tarja uskovat, että SPR ei ole Alajärvellä ainoa yhdistys, jossa jatkuvasti harmitellaan sitä että toimintaa ei voida järjestää kun ei ole tiloja. – Kuitenkin kolmannelta sektorilta odotetaan nykyisin yhä enemmän, mutta miten voimme toimia ilman paikkaa missä toimia?

Monilla paikkakunnilla, kuten esimerkiksi lähiseuduilla Lapualla, SPR on saanut hyviä toimitiloja käyttöönsä jopa ihan maksutta. Koska Alajärvellä näin ei ole ja yhdistysten varat ovat rajallisia, on voimien yhdistäminen järkevää.

– Toivottavasti saamme yhteydenottoja niin voimme miettiä, löytyisikö toimitilatarpeisiimme yhteistä ratkaisua, Irja ja Tarja kannustavat.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät