LC Alajärvi-Järviseutu lahjoitti nuorten mielenterveystyölle

Mainos[adrotate banner="3"]

LC Alajärvi-Järviseutu lahjoitti Suomen Lionsliiton Punainen Sulka 2017 -keräyksestä palautetun osuuden käytettäväksi alajärveläisten nuorten mielenterveystyöhön.

LC Alajärvi-Järviseutu lahjoitti Punainen Sulka 2017 -keräykseen 4500 euroa. Lahjoituksesta 25 prosenttia, eli 1125 euroa, palautettiin keräykseen osallistuneen klubin kotipaikkakunnalle käytettäväksi nuorten tukemiseen kohti itsenäistä elämää.

MAINOS
Lahjoituksen luovuttivat Lionspresidentti Jukka Joensuu ja Markku Olli (oik.).

Punainen Sulka -keräys toteutettiin vuosina 2016 ja 2017 ja sen kokonaistuotto oli 2,9 miljoonaa euroa.

Keräyksen tuotto käytetään vahvistamaan nuorten elämänhallintaa, ehkäisemään syrjäytymistä, rakentamaan päihteetöntä elämää ja tukemaan nuorille suunnattua mielenterveystyötä.

Valtakunnallisesti keräyksestä on luovutettu nuorten hyväksi tehtävään työhön 401500 euroa Tukikummit -säätiölle, 107000 euroa Myrsky -hankkeelle, EHYT ry:lle ja Partiolaisille kullekin, 80000 euroa Aseman lapset ry:lle, 53000 euroa Näkövammaisten liitolle, 27000 euroa Yeesi ry:lle ja Lions Quest -yhteishankkeelle 187500 euroa.

Suomen Lions-liiton nuorisotyön tukemiseen on luovutettu 401500 euroa.

Keräyksen varainjaolla on voimakas paikallinen leima, koska 25 prosenttia sen tuotosta ohjataan takaisin keräykseen osallistuneiden klubien kautta eri puolille Suomea käytettäväksi paikallisesti keräystavoitteen mukaiseen tarkoitukseen.

LC Alajärvi-Järviseudun keräykseen lahjoittama 4500 euroa kerättiin klubin omilla aktiviteeteilla, kuten vappumarkkinoilla, Alajärvi-kalenterilla ja kauppakassilla. Klubi valitsi paikkakunnalle palautetun osuuden kohteeksi mielenterveystoimiston, jolla katsottiin olevan hyvät edellytykset keräyksen tavoitteiden toteuttamiseen.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliVeto jäi pisteittä Espoossa
Seuraava artikkeliYhdessä eteenpäin Evijärvellä