Juuri sinua haastetaan nyt karkkilakkoon yhteisvastuun hyväksi!

Mainos[adrotate banner="3"]

Yhteisvastuun 2018 teema liittyy nälkään. Suomessa 440000 ihmisen tulot eivät riitä kohtuulliseen vähimmäiskulutukseen, joskus mahdottomilta tuntuvia valintoja tulee tehdä tyyliin: maksanko vuokran, laskut vai ostanko ruokaa.

Lähi-idässä puolestaan yli 20 miljoonaa ihmistä on nälänhädän partaalla. Ruoan saanti ei ole mahdollista sodan ja jatkuvien levottomuuksien tähden.

MAINOS

Tänä vuonna yhteisvastuukeräyksellä Suomessa tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteystyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Kirkon Ulkomaanavun kautta taas autetaan konfliktien ja katastrofien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä.

Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon, veden ja perustarvikkeiden saanti, mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen. Lapsille ja nuorille pyritään järjestämään mahdollisimman pian paluu kouluun.

Tempauksia Alajärvellä ja Lehtimäellä

Yhtesvastuun startti on sunnuntaina 4.2. kello 10 Alajärven ja Lehtimäen kirkossa samanaikaisesti. Alajärven messun toimittaa Ari Auranen ja kanttorina Ismo Pitkänen.

Lehtimäen kirkossa messussa Terho Kanervikkoaho ja kanttorina Eeva-Liisa Kolonen. Tarjolla sämpyläkirkkokahvit molemmissa kirkoissa yv:n hyväksi, vapaaehtoinen kahviraha. Messun jälkeen on yhteisvastuumateriaalin, listojen ja lippaiden jako. Keräyspäällikkönä toimii Ritva Leppäaho.

Muita kevään tempauksia ovat Alajärven seurakuntatalolla järjestetty laskiaistiistain hernekeitto yv:n hyväksi 13.2. kello 11-13. Liikunta-, kauppa- ja lipaskeräystempauksia suunnitellaan.

Lehtimäellä on Laskiais-lavis 11.2. nuorisoseuran talolla kello 15-18, ohjaa Tanja Vuorela, lihaskuntojumppa 90-luvun musiikilla höystettynä, Ulla Anttila ja rentouttava venyttely, Satu Hauta-aho. Jumpat yv:n hyväksi 5 euroajumppa tai kaikki kolme jumppaa yhteensä 10 euroa.

Lavis on tulossa Alajärven nuorisoseuralle 4.3. ohjaajana Minna Latvala ja lihaskuntovenyttelyn ohjaa Tuija Silver-Lager klo 17-19. Jumpat yht. 5 ja kahvit yv:n hyväksi, vapaaehtoinen maksu.

Hellitä herkuista…

– Kyllä se niin on, että omantunnon mukaan aina vappuun saakka me Alajärven seurakunnan työntekijät haastetaan seurakuntaväkeä karkki- ja herkkulakkoon ja pyydetään ohjamaan säästetty raha yhteisvastuun hyväksi, kertoo diakoni Ulla Anttila. Ota vihjeestä vaari ja tule kimppaan mukaan.

– Isoset puolestaan ideoivat nuorille oman haastekampanjansa ja tuovat näin yhteisvastuu heillekin tutuksi, tietää nuorisotyönohjaaja Kristiina Ylitalo.

Nuorisotyönohjaaja Panu Malkasilta puolestaan kertoo siitä, että nyt on etuoikeus antaa iloisella mielellä ja viittaa raamatun 2. korinttilasikirjeeseen 9:7, jossa kehotetaan: ”Kukin antakoon sen mukaan kuin on mielessään päättänyt, ei vastahakoisesti eikä pakosta, sillä iloista antajaa Jumala rakastaa.”

Lisätietoja tarvittaessa yhteisvastuun asioista antavat keräyspäällikkö Ritva Leppäaho, puh. 040 519 1544 tai diakoni Ulla Niskala, puh. 050 525 3399.

Tiina Akomeah

MAINOS
Edellinen artikkeliKannonkoskiset vierailivat Kyyjärven yrityksissä
Seuraava artikkeliMaster Plan tuo suunnitelmallisuutta Järviseudun matkailun kehittämiseen