24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Kannonkoskiset vierailivat Kyyjärven yrityksissä

Kyyjärven ja Kannonkosken yhteistä elinkeinoelämää vahvistettiin naapurikunnan vierailulla tutustumalla kyyjärveläisiin yrityksiin.

Päivän aikana tutustuttiin seuraaviin yrityksiin: Taipaleen Teräs Oy, Mediamyllärit, Kauppakeskus Paletti, Tulostekniikka Oy sekä Antti Tuukkasen, Jyrki Mäntysen ja Tarja Seppäsen, Mika Audejewin ja Kirsi Kandelin sekä Jukka Salaman maatilat, joissa on tehty mittavia investointeja.

MAINOS

Seutukunnallisesta hankkeesta KASKE- kasvua kerryttäen valotti projektipäällikkö Lasse Lyijynen. Tässä hankkeessa toteuttajaorganisaatio on Kehittämisyhtiö Witas Oy, yhteistyössä Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:n, SSYP Kehitys Oy:n sekä Kannonkosken ja Kyyjärven kuntien kanssa.

Hankkeen tarkoituksena on kehittää harvaan asutun maaseudun olosuhteisiin sopivan elinvoiman kehittämisen malli verkostoituen pk-yritysten kanssa.

Päivän anti oli molemmin puolin rakentavaa, että yhteydenpitoa Kannonkosken ja Kyyjärven elinkeinopoliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi tullaan jatkamaan. Alueellista yhteistyötä pyritään entisestään parantamaan ja hyödynnetään mm. työmahdollisuuksia naapurikunnissa. Ei kilpailla, vaan tehdään vahvaa yhteistyötä.

Alkujaan kuntien välinen yhteistyö lähti käyntiin vajaa vuosi sitten, kun Kyyjärvi ja Kannonkoski päättivät palkata yhteisen elinkeinokoordinaattorin, jonka tehtäviin kuuluu tiivistää yhteisiä elinkeino- ja elinvoima-asioita molemmissa kunnissa.

Yhteen hiileen puhaltamisesta kertoo myös se, että Kannonkosken ja Kyyjärven luottamushenkilöt ja yrittäjät tekivät viime vuonna loppusyksystä opintomatkan Keski-Ruotsiin Gnosjön alueelle sekä juhlivat yrittäjäjuhlia yhteisesti Kyyjärvellä.

Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät