Revengine palaa takaisin keikkalavoille

Mainos[adrotate banner="3"]

Reilu kymmenen vuotta sitten perustettu Revengine palaa keikkalavoille ja uusi single ”Lust” julkaistaan tulevalta albumilta perjantaina.

Revengine perustettiin vuoden 2007 alussa edellisen punk-bändin The Warblinkersin raunioille. Bändissä kitarassa ja laulussa kuullaan Lehtimäeltä lähtöisin olevaa Antti Jokirantaa, joka nykyisin asuu Lapualla.

MAINOS

Bassossa ja taustalaulussa on Juha Järvelä Seinäjoelta (lähtöisin Kauhava) ja rummuissa on Jouni Yli-Rantala Seinäjoelta (Lapua).

Revenginen musiikkia kuvaa parhaiten kansainvälinen termi Heavy Grunge. Kyseessä on englanninkielinen 1990 -luvun grunge-rock, mutta aavistuksen raskaammalla kädellä toteutettuna mitä on tätä ennen tehty.

Aikaisemmin Revengine on tehnyt kaksi promolevyä itse äänitettynä vuonna 2008, kaksi EP:tä vuosina 2009 ja 2011, pitkäsoiton 2014 sekä toistasataa keikkaa klubeilla, baareissa ja festareilla ympäri Suomea.

Nyt hetken hiljaiseloa viettäneellä bändillä on 14 uutta kappaletta esituotannossa, joista kaksi on käyty äänittämässä Ari Laurilan kanssa Latvateikarin studiolla Lapualla. – Ari Laurila on velho mm. Klamydian kultalevyjen takaa ja toimii muuan Apulannan miksaajana, kertoo Antti Jokiranta.

– Debyyttialbumiin ”Why Follow Road So Narrow” verraten biisiemme olemus on kehittynyt hyvällä tavalla entistä tiiviimmäksi, Jokiranta kuvailee. – Olemme nähneet vielä enemmän vaivaa kappaleiden rakenteissa, instrumenttiosuuksissa ja lauluissa.

Ensimmäinen single ”Lust” julkaistaan tulevalta levyltä perjantaina 2.2. – Levynjulkaisukiertueen tiimoilta keikkaillaan 2018 keväästä vuoden 2019 loppuun saakka. Toinen single ammutaan taivaalle tulevina kuukausina.

Julkaisut saatavana studiolaatuisina master-versioina mm. TIDAL-palvelusta ja cd-laatuisena mm. iTunesista ja Spotifysta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSivistystoimen toiminta- ja toimitilaverkkomuutoksen lapsivaikutukset arvioidaan Alajärvellä
Seuraava artikkeliMaukas voitto Kouvolasta