3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

JPK:lta vahva panostus valmennukseen

JPK ottaa merkittävän askeleen ja panostaa vahvasti seuran valmennukseen. Jussi Virtanen astuu täysipäiväisen valmennuspäällikön tehtäviin 1.4. lukien. Viimeisen vuoden ajan hän on toiminut tehtävässä pari päivää viikossa.

Petri Koskenmäki JPK:sta sanoo, että seurassa on ollut viime aikoina kova pöhinä päällä, ja vaikka talkootyö on seurassa tärkeää, nyt tarvitaan täysipäiväistä koordinaattoria. Lähialueelta täysipäiväinen valmennuspäällikkö löytyy vain Seinäjoelta ja Vaasasta.

MAINOS

Valmennuspäälliköllä tulee olemaan laaja toimenkuva. Virtanen itse pyrkii saamaan valmentajia paremmaksi, ja jakamaan heille ja pelaajille omaa vahvaa osaamistaan jäältä.

Hän toivoo, että yhdessä pystytään miettimään miten tehdä asioita paremmin. Valmentajille pitää kuitenkin jättää myös vapaus tekemiseen, vaikka hän antaakin raameja toiminnalle.

Yhteiset tavat tehdä ja toimia helpottaa, jos pelaaja siirtyy seuran sisällä joukkueesta toiseen. Taustalla on myös tavoite, että Alajärvellä pystyisi pelaamaan jääkiekkoa koulun loppuun saakka, eikä harrastuksen perässä tarvisi lähteä vielä yläasteikäisenä muualle, Koskenmäki toteaa.

Samalla heitetään palloa alueen oppilaitoksille. Jääkiekolla voitaisiin houkutella alueelle uusia opiskelijoita, jos opiskelupaikkoja olisi enemmän tarjolla.

Valmennuspäällikön roolissa Virtanen toimii esimiehenä joukkueiden yli 20 valmentajille. Siihen kuuluu ohjaajien ja valmentajien sisäisen koulutuksen suunnittelu ja organisointi. Hän vastaa myös urheilupuolen toiminnoista, mikä käytännössä tarkoittaa esimerkiksi joukkueiden valmennuksellisen linjausten luontia.

33-vuotias Virtanen on suorittanut kansainvälisen liikunnanohjaajan tutkinnon keskittyen jääkiekkovalmentamiseen. Hän on pelannut II- ja III -divisioonissa sekä omien sanojensa mukaan myös haistellut Suomi-sarjaa. Ammattilaisvalmentajavuosia on kertynyt yhdeksän.

JPK:n hyvästä vireestä kertoo lahjakkaat seuran urheilijat. -04 syntynyt soinilainen Nella Korpela oli juuri viikonloppuna Kuortaneella Leijonapentuleirillä. Seuran kasvatti Otto Latvala on puolestaan paraikaa Tsekissä U20-joukkueen kanssa.

Nella on pelannut ekaluokkalaisesta asti, jääkiekon pariin hän innostui isoveljen myötä. Lahjakas tyttö pelaa JPK:n joukkueessa poikien kanssa. Seuraharjoituksia hänellä on kolme kertaa viikossa, jonka lisäksi hän käy ulkojäällä ja jalkapalloharjoituksissa. Leiri oli Nellan mielestä kokemuksena mahtava.

Hän teki leirin finaalissa joukkueensa ainoan maalin. Koskenmäki sanookin, että Nella esiintyi leirillä edukseen. – Osaaminen on hyvällä tasolla valmennuksessa ja se on yksi syy siihen, että Nella on mennyt eteenpäin, Virtanen kertoo.

Koskenmäen mukaan tyttöjääkiekko nostaa koko ajan päätään ja alueella on yritetty ottaa roolia tyttökiekosta. Seuran tahtotilana on, että tyttöjen määrää saadaan kasvatettua. Muitakin tavoitteita löytyy: A-junnujoukkueen saamista alueelle voidaan nyt valmennuspäällikön myötä lähteä suunnittelemaan eteenpäin.

Yksi puute on kuitenkin ulkojäiden vähäisyys. Seura toivookin kovasti, että jäähallin läheisyyteen saataisiin kaukalo. Pelkät joukkueharkat eivät riitä, vaan pelaajien on saatava harjoitella myös omaehtoisesti muuna aikana. Nyt jäällä käydään Soinissa.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät