Evijärvi ja Lappajärvi sähköistää rakentamisen lupa-asiointia

Mainos[adrotate banner="3"]

Evijärven ja Lappajärven kunnat uudistavat rakennusvalvonnan asiointia ja siirtyvät rakentamiseen liittyvissä lupa-asioinneissa käyttämään sähköistä Lupapiste –palvelua.

Lupapisteen kautta saat neuvontapalvelua lähes kaikista Suomen kunnista ja sähköinen hakemuspalvelu on käytössä jo lähes kahdessa sadassa kunnassa ja määrä kasvaa jatkuvasti. Nyt myös Evijärvi ja Lappajärvi liittyyvät tähän joukkoon.

MAINOS

Lupapiste on asiointipalvelu, jossa voi hakea rakentamisen lupia sekä hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Se kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen.

Voit käyttää Lupapistettä kaikkiin rakentamisen lupiin liittyvissä kysymyksissä jo ennen rakennushankkeesi käynnistymistä. Lupapisteen kautta saat henkilökohtaista palvelua asiaan liittyvältä viranomaiselta.

Palvelu ohjaa hakemaan rakennushankkeesi sijainnin kartalta sekä kuvaamaan tarpeesi ohjeiden ja valintojen avulla. Viranomaisen on helpompi ja nopeampi neuvoa sinua, kun kaikki tiedot ovat varmasti saatavilla.

Voit asioida palvelussa silloin kun se itsellesi parhaiten sopii ja samalla kaikki asiaan liittyvä viestintä on nähtävissä yhdessä paikassa.

Palvelu on avoinna kaikille rakentamista suunnitteleville kuntalaisille. Palveluun rekisteröidytään ensimmäisen käyttökerran yhteydessä pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Luvanhakuun osallistuva ammattilainen (suunnittelija, työnjohtaja, lausunnonantaja) voi myös rekisteröityä veloituksetta Lupapisteen henkilökäyttäjäksi.

Vaihtoehtoisesti organisaatio voi rekisteröidä maksullisen Yritystilin helpottamaan sisäistä hankehallintaa ja valtuutusten hoitoa.

MAINOS
Edellinen artikkeliMaaliskuun ilma-asekilpailut ammuttiin Lehtimäellä
Seuraava artikkeliLean -ajattelumalli on tuotu Järvi-Pohjanmaan perusturvaan