-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Iltamusiikkia Alajärven kirkossa

Nyt on mahdollisuus nauttia upeasta pohjalaisesta kuorolaulusta Alajärven kirkossa Marianpäivänä 18.3. kello 19.

Silloin konsertoivat ilmajokiset kuorot Marit ja Mikot sekä Mieskuoro Ilkanmiehet Gabrielin kirkossa esittäen hengellistä musiikkia erikseen ja yhdessä.

MAINOS

Marit ja Mikot on musiikkineuvos Lasse Lintalan (1935-2009) vuonna 1965 perustama viihdekuoro. Kuoroa johtaa dir.mus. Erkki Rajamäki. Kuorossa on tällä hetkellä 28 aktiivista laulajaa.

Kuoron ohjelmisto on suurelta osin omaperäistä pohjalaista tuotantoa, jonka taustalta löytyy usein kolmikko Lintala, Rajamäki ja Jussi Asu. Perinteisen viihteellisen ohjelmiston lisäksi kuorolla on ohjelmassa hengellistä musiikkia. Kuoro julkaisi vuonna 2015 hengellisen äänitteen nimeltä ”Yli kaiken maan.”

Mieskuoro Ilkanmiehet on perustettu vuonna 1961. Kuorossa laulaa tällä hetkellä 38 lauluveljeä Ilmajoelta ja lähiseudulta.

Kuoroa johtaa unkarilainen Judit Balint, joka on valmistunut kuoronjohtajaksi ja musiikinopettajaksi Pecsin yliopistosta Unkarista. Kuoron ohjelmiston perusrunko muodostuu perinteisestä mieskuoromusiikista sisältäen sekä hengellistä että viihteellisempää musiikkia.

Molemmat kuorot ovat konsertoineet ja kilpailleet sekä kotimaassa että ulkomailla. Marit ja Mikot olivat luomassa Ilmajoen Musiikkijuhlia, joka on ollut innoittava ja käynnissä pitävä ”moottori” molemmille kuoroille usean vuoden ajan ja kuorot ovat laulaneet Musiikkijuhlien monissa esityksissä.

Kuorokonserttiin on vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10 e. Tätä kuorolauluelämystä kannattaa tulla kuulemaan!

Tiina Akomeah

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät