0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Sivutoiminen ompelija uuden edessä

Toholammilta kotoisin oleva, viime syksynä Vetelin Patanasta puolisonsa kanssa Vimpeliin muuttanut Jonna Karhukorpi on ryhtynyt sivutoimiseksi yrittäjäksi. Kokkolan ammattiopistosta vuonna 2010 pukuompelijaksi valmistunut Karhukorpi tekee kotonaan sijaitsevissa työtiloissa muiden muassa korjausompelua, verhojen ompelua ja vaatteiden muutosompelua.

Yrittäjän uraan hän kertoo ryhtyneensä perehtymään vuodenvaihteessa: hän selvitti muiden muassa sitä, mitä yrittäjäksi ryhtyminen vaatii häneltä itseltään. Hän löysi tietoa sivutoimisesta yrittäjyydestä, joka on kevyempi vaihtoehto toimia yrittäjänä. Yritystään Jonna Karhukorpi pyörittää toiminimellä.
– Minua on aina harmittanut, ettei minulla ole ollut kunnon koneita, enkä sen takia voi harjoittaa ammattiani. Nyt kun koneet on – ja koulutus ompelijan ammattiin – niin ajattelin, että mikä ettei.

MAINOS

Koneet talon mukana

Jonna osti puolisonsa kanssa talon Vimpelin Rantakylästä viime syksynä. Talon edellinen omistaja oli ammatiltaan ompelija ja hänellä oli myös ompelijan työssä tarvittavia koneita. Jonna osti itselleen teollisuussaumurin, tasosaumakoneen ja lukkotikkikoneen.

Lisäksi häneltä löytyy kotikäyttöön tarkoitettu ompelukone.
– Nahkatöitä en tee, koska minulla ei ole tarvittavia koneita siihen. Mutta pystyn vaihtamaan vetoketjun nahkatakkiin.

Jonna Karhukorpi kertoo päättäneensä yläasteikäisenä, että hän kouluttautuu ompelijaksi. Käsitöiden tekemisen taito kulkee suvussa.
– Äitini on ommellut paljon vaatteita ja virkannut ja neulonut. Eläkkeellä oleva tätini on ammatiltaan ompelija. Hän oli täpinöissään, että on saanut jatkajan. Lähipiiri on kannustanut ja toivottanut onnea.

Käsitöiden tekemisessä Jonnaa viehättää se, että työn edetessä näkee omien kättensä jäljet.
– Aluksi kangas on suora lätkä, joka muuttuu vaatteeksi. Kangas on lopuksi erinäköinen kuin lähtötilanteessa. Kun teen käsitöitä, ei siinä tilanteessa kerkeä paljon muuta ajatella.

Facebook apuna

Jonna Karhukorpi on työskennellyt vuodesta 2013 lähtien veteliläisessä K. Leivon Leipomossa. Hän toimii pakkaajana ja massantekijänä. Ompelijan työmahdollisuudet ovat Järviseudulla ja Keski-Pohjanmaan puolella olemattomat, joten sivutoiminen yrittäjyys sopii Jonnalle. Hän kertoo ommelleensa, jotta taidot pysyvät yllä.

Jonna jakoi ompelimostaan kertovat ensimmäiset mainokset viime viikon maanantaina. Muutamia yhteydenottoja on jo tullut.
– Työkaverit kertoivat kaivelevansa kaappejaan ja sanoivat, että saan vaihtaa vetoketjuja.

Flyereiden lisäksi Jonna jakoi ompelimoa koskevan päivityksen Vimpelin ja Patanan Facebook-ryhmissä sekä omalla Facebook-sivullaan.

Vapaa-ajallaan Jonna Karhukorpi urheilee. Hän kertoo aloittaneensa kuntonyrkkeilyn Vetelissä vuonna 2014. Kuntonyrkkeilyn lisäksi hän juoksee tai käy kuntosalilla – fiiliksen mukaan.

Virpi Poikelin

Tasosaumakone on oiva apu ompelualan yrittäjälle.
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät