1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Puronhaaralle huomioita reserviläistoiminnasta

Reilut kymmenen vuotta reserviläistoiminnassa Soinissa ja Alajärvellä vaikuttanut Markku Puronhaara sai ansaitut huomiot Alajärven reserviläisyhdistykseltä viime viikolla.

Reserviläistoiminnan ainakin toistaiseksi alueella työnsä takia jättänyt Puronhaara toimi aluksi Soinin omassa yhdistyksessä. Hän tuli yhdistyksen varapuheenjohtajaksi. Kymmenisen vuotta hän toimi varapuheenjohtajana. Kun Soinin paikallisyhdistys yhdistettiin Alajärven reserviläisiin vuonna 2008, hän jatkoi toiminnassa aktiivisesti viime vuoden loppuun saakka.

MAINOS

Yhdistyksen soinilaiset jäsenet Jouko Nygård ja Kari Venetjoki ojensivat Puronhaaralle yhdistyksen viirin ansiokkaasta toiminnasta.

– Mielellään pidetään Markku sinut mukana toiminnassa jatkossakin, vaikka työn perässä Reisjärvelle lähdetkin, totesi Nygård.

Reservissä ylivääpeliksi ylennyt Puronhaara kiitteli huomiosta.

– Reserviläisvuodet ovat antaneet paljon. Toiminta on ollut mielekästä, kertoo nuoruutensa Kokkola-Vaasa-Ähtäri -alueen varikkoalueilla kasvanut sivistystoimenjohtaja.

Alajärven reserviläisissä on reilut 100 jäsentä. Puheenjohtajana toimii Heikki Mäkelä. Yhdistyksen toiminnassa säännöllisesti järjestetään ammuntaharjoituksia Unkassa talvisin kerran kuukaudessa.

Seurakunnan kanssa yhteistyössä toimitaan esimerkiksi sankarihautojen ja hautausmaan kunniavartiossa. Pyydettäessä autetaan myös sotaveteraanien hautajaisissa.

– Toimintaan saa tulla mukaan, vaikka ei vielä olisi jäsenkään. Ammuntaharjoituksiin voi tulla mukaan Unkalle. Harjoitusammunta-ajat löytyvät yhdistyksen internet-sivuilta, kertovat Nygård ja Venetjoki.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät