-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Saimi Hoyer liputti luonnon ja yrittämisen puolesta

Luonto, matkailu, hyvinvointi ja yrittäminen nousivat esiin torstai-iltana Lappajärvellä Hotelli Kivitipussa järjestetyssä Rohkeasti eteenpäin -nimen saaneessa tilaisuudessa. Illan järjestäjänä toimi Aisaparin Kestävät kylät -hanke.

Tilaisuus oli ympäristöasiantuntija Aana Vainion mukaan toukokuussa päättyvän hankkeen loppuseminaari.

MAINOS

Kivitipun auditorio oli täynnä kuulijoita Lappajärveltä ja lähikunnista, Keski-Pohjanmaan puolelta sekä esimerkiksi Ilmajoelta, Alavudelta, Ylistarosta ja Seinäjoelta. Esittelypisteiltä sai tietoa sekä eri yritysten tarjoamista palveluista että matkailuun ja luontoon liittyvistä hankkeista.

Rohkeasti eteenpäin -illassa kannustettiin ihmisiä hoksaamaan, kuinka upea luonto ja erilaisia luontokohteita Järviseudullakin on.

– Luonto voi vaikuttaa vahvasti ihmisten hyvinvointiin. Kun tämä huomataan, voidaan luonnosta tehdä myös elinkeino. Luonnon tärkeys ihmisille nousi esiin esimerkiksi Aisaparin omaan strategiaan liittyvässä kyselyssä, kertoo Vainio.

Sydän Punkaharjulla

– Sä oot hullu.

Vastaavanlaisen kommentin yrittäjä Saimi Hoyer on kuullut elämänsä aikana monta kertaa. Hoyerin luotsaama Hotelli Punkaharju valittiin viime vuonna matkailun huippukohteeksi ja yrittäjä itse Vuoden matkailuhenkilöksi.

Mallimaailmasta, televisio-ohjelmista, kirjailijana ja toimittajanakin tunnetuksi tullut Hoyer kannusti oman puheenvuoronsa kautta uskomaan itseensä ja unelmiinsa. Asiat eivät tule yhdessä yössä vaan asioita pitää tehdä ja tekemäänsä asiaa pitää rakastaa.

Hoyerin kertomasta välittyi voimakas kotiseuturakkaus Punkaharjuun. Hän kutsui Punkaharjua kodikseen jo nuoruusvuosinaan, vaikka asuikin vanhempiensa kanssa Helsingissä. Kesät hän vietti vanhempiensa kanssa Puruveden rannalla.

Järvi, metsä, sienet. Luonto on Sieniä & ihmisiä -kirjan kirjoittajalle tärkeä asia.

– Minun on päästävä metsään joka päivä. Vietän metsässä kaiken kiireen keskellä vähintään tunnin.
Hän huomioi, että meille suomalaisille itsestäänselvyyttä eli jokamiehenoikeuksia pitäisi käyttää matkailumarkkinoinnissa nykyistä enemmän.

– Italialaiset maksavat sienestämisestä, Hoyer muistuttaa.

Saimi Hoyer käy yrittäjyydestä ja esimerkiksi luonnosta viikoittain. Kouluilla hän puhuu luonnosta, sienistä, kiusaamisesta ja itsetunnosta.

Eväitä tulevaan

Aisaparin Paikallistuntijat-hanketta Saimi Hoyer piti loistavana ideana. Rohkeasti eteenpäin -illassa kuultiin tietoiskut eri hankkeiden nykytilasta ja lähitulevaisuudesta. Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Seppo Saarinen muistutti, että oman imagon hiominen on tärkeää.

– Asiakkaat ostavat kokemuksia ja elämyksiä, ja näistä ihmiset ovat valmiita maksamaan. Yhdessä tekeminen on avainjuttu.

Iltaan osallistui muiden muassa eri alojen yrittäjiä. Alajärveläinen Eini Korhonen tuli Kivitipun tilaisuuteen mielenkiintoisten aiheiden takia. Korhosen luotsaama Jalka- ja sairaanhoito Eini Korhonen on toiminut 18 vuotta. Alajärven lisäksi toimialueeseen kuuluvat Vimpeli ja Lappajärvi.

Tarvittaessa hän käy hoivakodeissa ja kotikäynneillä myös esimerkiksi Soinissa ja Ylihärmässä. Korhonen on kiinnostunut luonnosta ja harrastaa muiden muassa patikointia sekä vetää hiihtokoulua. Sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan koulutuksen saanut Korhonen on kiinnostunut ihmisen hyvinvoinnista, raittiista elämäntavoista ja myös matkailusta.

– Käyn myös kouluttamassa lähihoitajia ja muita hoitoalan ihmisiä.

Virpi Poikelin


Eini Korhonen tuli Kivitippuun illan kiinnostavien aiheiden innoittamana.


Kivitipun auditorio oli täynnä Kestävät kylät -hankkeen järjestämässä tilaisuudessa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät