2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Tonttikampanja käyntiin toden teolla

Vimpelin kunnanvaltuusto hyväksyi tammikuussa erityisen rakentajapaketin 1.2.–31.12. väliselle ajalle. Sen mukaan kunta tarjoaa rakennusluvan ja viemäriliittymät veloituksetta kaikille rakentajille, jotka käynnistävät uuden asuinkiinteistön rakentamisen Vimpelin kunnan alueelle. Rakennuslupahakemus tulee jättää viimeistään 31.3.2019. Kunnan omistamien kaavatonttien hinta on euron – pois lukien Sandbackan ja Jukkalan alueen tontit, joiden hinnaksi valtuusto määritteli 50 prosenttia vuoden 2017 hinnoista. Rakentajapaketti lähti liikkeelle Haloo Vimpelin valtuustoryhmän tekemästä valtuustoaloitteesta.
Lauantaina kunnanvirastolla vietettiin tonttikampanjan avaustapahtumaa. Väkeä vaelsi kunnantalolle tasaisena virtana. Kävijöillä oli myös mahdollisuus tutusta kunnanjohtajana vastikään aloittaneeseen Timo Kärkkäiseen sekä keskustella Vimpeliä koskevista asioista kunnan viranhaltijoiden kanssa. Lämminhenkisen tapahtuman keskustelunaiheisiin kuuluivat muiden muassa kantatie 68:n liikennejärjestelyt sekä Opintien kevyen liikenteen silta. Esillä oli myös tietoa vapaana olevista kunnan suoraan omistamista tai Kiinteistö Oy Rentolankartanon vuokra-asunnoista.

Tontteja eri puolilla

MAINOS

Vimpelin tekninen johtaja Ville Karjalainen kertoo, että Vimpelissä valmistui neljä omakotitaloa viime vuoden aikana. Lisäksi meneillään on yhden pientalon rakentaminen. Tonttikampanjassa on mukana kunnan omistamia tontteja kaikkiaan 48 kappaletta. Tontteja on muiden muassa Hovilanalueella, Kelpakassa, Lypsinmaassa, Vistissä ja Sääksjärvellä.
– Minimitavoitteena on saada viisi tonttia myytyä kampanjan aikana.
Rakentajapaketti ei rajoitu pelkästään kunnan omistamiin kaavatontteihin. Jos omakotitalo aiotaan rakentaa rakentajapaketin voimassaoloaikana, tarjoaa kunta liittymä- ja lupamaksut. Karjalainen painottaa kuitenkin, että mikäli yksityisen omistamalla kaavatontilla ei ole viemäriä, ei kunta rakenna sitä ilmaiseksi.
– Tonttikampanjaan ja rakentajapakettiin kuuluu velvoite rakentaa kahden vuoden sisällä. Mikäli rakentamista ei aloiteta, lankeavat tontin todellinen hinta ja liittymämaksut maksettaviksi tontin ostaneelle.
Tonttikampanjaa kohtaan on jo ennen kampanja-avausta ollut mielenkiintoa, mutta Karjalaisen mukaan varsinaiseen kaupantekoon ei ole vielä päästy. Kunta aikoo esitellä kampanjaa ensi viikonlopun Pytinki-messuilla ja esimerkiksi Vimpelissä järjestettävillä Asumista ja hyvinvointia -messuilla sekä Vimpelin kesämarkkinoilla. Myös syksyksi on suunnitteilla ulostulo tonttikampanjaan liittyen.

Virpi Poikelin

Kunnanjohtaja Timo Kärkkäinen esittäytyi vimpeliläisille lauantain tapahtumassa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät