2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Veto jatkaa mitalikannassa

Vimpelin Veto saavutti seurahistorian yhdeksännen – ja myös yhdeksännen peräkkäisen – mitalin hallipesiksen lopputurnauksesta. Viime ja toissavuoden kulta himmeni pronssiseksi.

Veto-luotsi Sami-Petteri Kivimäki ennakoi, että joukkueiden väliset marginaalit ovat lopputurnauksessa pienet. Juoksuilla ei Imatran Aviasport Areenassa mässäilty. Veto otti lauantaina mittaa välierässä Sotkamon Jymystä. Veto vei avausjakson 2–1, kun taas Jymy nappasi 1–2-voiton toisella jaksolla.

MAINOS

Välierän ratkaisua haettiin kotiutuslyöntikisasta, jossa Jymyn kolmen ensimmäisen parin onnistuminen teki hallaa Vedon finaalihaaveille. Jymy sai pinnan vielä viidennestä parista. Vedon ainokaisesta vastasi pari Sami Haapakoski-Teemu Isoketo. Sataprosenttisesti sisäpelissä onnistunut lyöjäjokeri Perttu Ruuska pokkasi joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon.

Joensuun pelinjohtaja Petri Pennanen oli nostanut Vedon toivevastustajakseen lopputurnauksessa: finaalissa joukkueita ei kuitenkaan nähty. Myös pronssiottelussa juoksut olivat tiukassa. Veto oli lauantaita terävämmällä pelipäällä sekä sisällä että ulkona. Ottelun jaksot kirjattiin Vedolle juoksuin 2–1, 2–0. Veto vei kolmostilanteet 13–7. Juoksujen lyöjinä onnistuivat sekä Perttu Ruuska että Sami Haapakoski kahdesti. Tuojina kunnostautuivat Teemu Isoketo, Jere Saukko, ykköspalkittu Olli Heikkala ja Mikko Kanala.

Arttu Ruuska pelasi välierässä siepparina ja pronssiottelussa kakkoskopparina. Sunnuntaina siepparin tontilla nähtiin puolestaan Timo Hanhisalo.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät