Nostalgiatansseissa muistojen havinaa menneiltä vuosikymmeniltä

Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäen Nuorisoseuralla tanssitaan tulevana lauantaina päivätassit, joista ei nostalgiaa ja menneiden vuosikymmenten muistojen havinaa puutu.

Nostalgiatansseiksi nimetyssä tapahtumassa kirkkaimpana tähtenä loistaa tuttu mies 70- ja 80 -lukujen tanssilavoilta, Mauno Lampimäki.

MAINOS

Lampimäki on lehtimäkeläissyntyinen, tai oikeammin kotitalo sijaitsi Länsikylällä, mutta Alajärven puolella. Sittemmin hän on kotiutunut Sastamalaan.

Lampimäki tunnettiin aikoinaan kaikkialla tanssien takuuvarmana tahdittajana, ja Mauno tunsi tanssilavat. Oman työn ohella keikkaa tehtiin vuosittain 110-130 iltana vuodessa, eli viikonloppujen lisäksi keikalle lähdettiin usein keskiviikkonakin.

23 vuotta sitten Mauno katsoi lavojen kiertämisen riittäneen ja tuon jälkeen hän ei ole tansseja laulanut. Lehtimäellä hän muistelee laulaneensa edellisen kerran joko vuonna 1982 tai -83 ja myöntääkin nyt, että tuleva lauantai jännittää yhtä paljon, kuin aikanaan siellä vuonna 1957 järjestetyt ”henkiset laulukilpailut”. Tuolloin Mauno nousi Nuorisoseuralla lavalle ensimmäisen kerran.

Lauantain tapahtuman taustalta löytyy se, että edelleenkin Maunolta kysellään paljon, vieläkö hän joskus laulaisi tanssit? Erityisen paljon sitä kysellään kun hän tapaa Lehtimäeltä ja lähiseuduilta olevaa väkeä.

Tästä syystä Lampimäki oli viime syksynä yhteydessä kotipitäjänsä pelimanneihin ja kysyi, kuinkas olisi? Lehtimäkisiä soittajia ei kauaa tarvitse soittamiseen yllyttää ja niinpä alkoi päivätanssien suunnittelu Lehtimäen Kulttuuriyhdistyksen järjestämänä.

Nostalgiatanssit viritellään Nuorisoseuralle tulevana lauantaina 24.3. kello 15-18, eli tanssit tanssitaan 2,5 setin mittaisena ja kympin sisäänpääsymaksu sisältää pullakahvit.

Lampimäen lisäksi solisteina kuullaan nykyisiä lehtimäkisiä Taija Kaukolaa ja Jari Mäenpäätä. Solistien taustalle on koottu komea ja tahdikas orkesteri, jossa bassossa on Kari Viemerö, rummuissa Hannu Yli-Hynnilä, kitarassa Tuomo Puumala ja Jari Mäenpää. Harmonikkaa soittavat Heikki Jokiaho, Samuli Erkkilä, Taisto Roponen ja tapahtuman toisena vierailevana tähtenä Lehtimäeltä kotoisin oleva, nykyisin Seinäjoella asuva Tapani Lager.

Lager on soittanut jo vuosikymmeniä aikaisemminkin Mauno Lampimäen kanssa, kuten muutkin orkesterissa olevat vanhemmat pelimannit.

Nostalgiatansseissa soitetaan menneiden vuosikymmenten perinteistä, jalkaa mukavasti kutittavaa tanssimusiikkia. Setit on rakennettu niin, että jokainen solisti laulaa kaikissa seteissä. Näin kokonaisuus on sekä yleisölle että esiintyjille mahdollisimman mielekäs.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKun kipinät lenteli Unelan takasta
Seuraava artikkeliTulevaisuuden kylä – miten se tehdään?