-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Soinin hankiajoissa aurinko mukana

Etelä-Pohjanmaan huipulla, Soinin kauniissa luonnossa, maastopyöräiltiin lauantaina ensimmäistä kertaa talvitapahtuman merkeissä.

Tapahtuman keskuspaikkana toimi Soinin keskustan yhtenäiskoulu, josta pyöräilijöiden yhteislähtö starttasi aamukymmeneltä. Reitille starttasi kolmisenkymmentä kuntoilijaa. Suurimmalla osalla oli alla Fat Bike eli leveärenkainen maastopyörä.

MAINOS

Seinäjoelta SSU-triathlonista mukaan lähtivät Teemu Haukilehto, Timo Mantila ja Mika Homi.

– Talvella ajamisessa on tärkeää, että sormet ja jalkaterät pysyvät lämpiminä. Ne eivät saa muun kehon tavoin liikettä, joten lämpimät kengät ja hanskat pitää olla ajaessa.

Maasto kesti varsin hyvin leveillä renkailla ajaneita. 

Tapahtumassa ajettiin pääasiassa poluilla. Reittivaihtoehtoja on kaksi: n. 15 km ja n. 25 km. Ajanottoa ei tapahtumassa järjestetty, joten kauniista säästä ja maisemista nautittiin sopivalla tahdilla.

Osallistumismaksuun sisältyi keittolounas koululla ja kahden huoltopisteen sekä maalialueen eväät: urheilujuoma, vesi, suolakurkkua ja pullaa. Reitin varrella toimi huoltopisteenä Motti-Miljan kämppä, mistä voi ostaa pientä purtavaa. Mukana tapahtumassa olivat Mäkelänkylän kyläyhdistys ja koululla ruokailun ja kahvion hoitivat nuorina 4H-yrittäjinä aloittaneet Jutta Puro ja Vilma Nukarinen.

Tapahtumassa oli mukana Fillarikauppa Cycli, joka esitteli pyörävalikoimaansa. Pyöriä pääsi myös testailemaan paikan päällä. Hessu Kulmala Cyclistä kertoi, että Fat Bike ja erityisesti sähköavusteiset pyörät tekevät voimakkaasti tuloaan.

Fat Bike on ollut jo markkinoilla viitisen vuotta. Aktiiviharrastajien pyörien hinnat vaihtelevat 500 ja 10000 euron välillä.

Tapahtuman järjestivät Soinin Sisun pyöräilyjaosto ja Soinin kunta. Reittejä oli ahkeroimassa useammallakin lanalla rataa tehnyt seuran alajärveläinen aktiivi Mika Paajaste. Reitti kulki vain pienen matkan hiihtolatuja pitkin.

Pyöräilyjaostosta kerrotaan, että Fat Bike -pyöriä on lainattavissa pientä korvausta vastaan ainakin jaoston puheenjohtaja Irma Nukarisen kautta. Jan Österlund kertoo, että palautteen perusteella mietitään jatkuvuutta tapahtumalle.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät