1 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Talvikauden nopeusrajoitukset poistuvat ensi viikolla

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituskausi 2017-2018 päättyy ensi viikon alussa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maanteillä.

Nopeusrajoitusten vaihtaminen aloitetaan maanantaina 9.4. ja kaikki merkit tulee olla muutettuna viimeistään tiistaina 10.4.

MAINOS

Kesänopeusrajoituksiin siirryttäessä maanteiden nopeusrajoitus palautuu 80 kilometristä 100 kilometriin tunnissa liki 1300 kilometrillä Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa. Vaasan moottoritiellä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa. Uusi nopeusrajoitus astuu voimaan vasta silloin kun rajoitusmerkit on vaihdettu.

Huonokuntoisen päällysteen takia ei talvirajoitusta 80 kilometriä tunissa jää tilapäisesti voimaan ELY-keskuksen maantieverkolla.

Ajokeli ja muut kulkijat otettava huomioon

Koska kevätsää on oikukas, ajokeli voi muuttua nopeastikin. Yölämpötilat laskevat vielä usein pakkasen puolelle, jolloin edellispäivän sulamis- ja sadevedet voivat jäätää tienpinnat.

Erityisesti yöllä ja aikaisin aamulla tienpinnat voivat olla yllättävän liukkaita. Turvallinen ajo voi edellyttää huomattavasti alempaa nopeutta kuin liikennemerkki sallisi.

Kevät houkuttelee teille ja niiden pientareille myös kävelijöitä, pyöräilijöitä sekä mopoilijoita. Autoilijoiden tulee ottaa muut kulkijat huomioon jättämällä heille riittävästi tilaa kohdattaessa ja ohittaessa. Myös lian ja soran roiskuttamista on vältettävä.

Lisäksi kevään edetessä hirvieläimet alkavat liikkua aktiivisemmin. Jos havaitset hirven liikenteessä, niin hiljennä vauhtiasi ja valmistaudu tarvittaessa pysähtymään nopeasti. Hirvionnettomuuden riski on suurimmillaan aina tunti auringonlaskun jälkeen. Puolet hirvikolareista tapahtuu kolmen tunnin kuluessa auringonlaskusta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät