0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Alajärven Osuuspankilta kymppitonni Soinin juhlaan!

Soinin kunta juhlii tänä vuonna 150 -vuotista taivaltaan. Juhlaohjelmaa on koottu monipuoliseksi aktivoiden Soinin omia toimijoita. Nyt juhlajärjestelyt ovat saaneet aivan uutta puhtia, kun Alajärven Osuuspankki lahjoitti kunnalle kymppitonnin shekin käytettäväksi juhlajärjestelyihin.

– Emme ole määränneet mihin raha tulee käyttää, mutta olemme toivoneet sitä käytettäväksi mahdollisimman suurta yleisöjoukkoa koskeviin tapahtumiin, jotta siitä pääsisivät osalliseksi niin paikalliset kuin kesäasukkaatkin, Alajärven Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Leivo toteaa.

MAINOS

Osuuspankki on halunnut olla mukana Soinin kunnan juhlajärjestelyjen mahdollistajana, koska pankilla on rooli paitsi liiketoiminnassa, myös yhteisöllisessä vaikuttamisessa.

Soinin kunnanjohtaja Juha Viitasaari toteaa, että Osuuspankin lahjoitus on todella merkittävä ja siksi rahan käyttöä on mietitty tarkoin.

Soinin kunnan järjestämää 150 -vuotisjuhlaa vietetään jo toukokuun lopussa, mutta Osuuspankin lahjoitus jaetaan tukena erilaisiin yleisötapahtumiin kesän aikana.

Ensimmäisen osan, 2000 euroa, lahjoituksesta sai pääsiäisen musiikkinäytelmä Tien sinne tiedätte.

Kesäkuussa upealla ohjelmistolla nyt toista kertaa järjestettävä Soinillinen musiikki- ja gastronomiafestivaali 15.-17.6. saa summasta 2000 euron avustuksen. Tapahtumaa järjestää Suomenselän Kesä Ry.

Tapahtuma pitää sisällään useita tasokkaita konsertteja, joita järjestetään kylätalo Puuhissa, Kaihiharjulla, Yhteistalolla ja Soinin Kirkossa.

Elokuussa 3.8. kello 18 pidetään maksuton konsertti Soinilaisia maisemia Kylätalo Puuhissa. Seuraavana päivänä 4.8. Puuhissa on avoimet ovet kello 12-17. Näiden järjestelyihin summasta käytetään 2000 euroa.

Konsertissa muusikot Markku Keski-Mäenpää, Jari Huvila, Martta Valkeus ja Seppo Patteri esittävät omia sävellyksiään ja sovituksiaan. Konserttiin on maksuton linja-autokuljetus keskustasta.

Kylätalo Puuhin avoimet ovet esittelevät Kyläpääskyjen rakennushankkeen. Uudiskohteena on toteutettu arkkitehti Anssi Lassilan suunnittelema noin 70 neliön suuruinen uudisrakennus vanhaan luonnonkauniiseen pihapiiriin.

Tontille jää vanha tuparakennus, joka kunnostetaan päältä päin. Näin uusi ja vanha kohtaavat samassa pihapiirissä. Kohde valmistuu lopulliseen kuntoon tämän vuoden aikana.

Suurin osa, eli 4000 euroa, lahjoituksesta varataan elokuun 18. päivän iltaan. Tuolloin lauantaina nautitaan soinilaisten ja soinilaislähtöisten muusikoiden esiintymisistä Housebändin johdolla Yhteistalolla. Jamit ja tanssit jatkuvat konsertin jälkeen. Grilli on paikalla kuumana ja paikalla on myös anniskeluoikeudet.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät