Rautaista autoalan osaamista Vimpelistä

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Autotarvike hankkii asiakkaan tarvitseman auton varaosan normaalisti seuraavaksi arkipäiväksi. Myymälän palveluja käyttävät yksityisten ja yritysten lisäksi lähialueen korjaamot, yksi heistä on samassa liikerakennuksessa toimiva Autokorjaamo M. Mäenpää.

– Jos naapurissa ei olisi alan liikettä, joutuisin hakemaan osia kauempaa tai tilaamaan netistä. Siinä tapauksessa pitäisi elää tavallaan kolme päivää etuajassa, Marko Mäenpää toteaa.

MAINOS

Varaosamyyjä omassa kylässä paitsi säästää aikaa, myös takaa reilun pelin ja palautusoikeuden.

– Jos olen vahingossa pyytänyt tilaamaan väärän osan, saan palauttaa sen. Netistä tilatessa se jäisi helposti minulle.

Sekin hyöty lähifirmasta on, ettei tarvitse pitää omassa hyllyssä varalla kaikkia mahdollisia muttereita, rasvoja ynnä muita tarvikkeita.

Marko Mäenpää perusti yrityksensä vuonna 1996. Toiminta on laajentunut alkuajoista – nykyään hänen palkkalistoillaan on kaksi työntekijää.

– Meiltä saa ihan mitä vain: auton korjaukset, huollot, rengastyöt, ohjauskulman säädöt nykyaikaisin laittein ja autosähköhommat. Tuorein hankinta on hinausauto, Mäenpää luettelee.

Hän toteaa, että uusimpien autojen vian diagnosointi vaatii korjaamolta asiantuntemuksen loputonta kartuttamista.

– Yksi mies käy jatkuvasti autosähköalan kursseilla.

Syksyllä yrityksessä tehtiin ”osittainen sukupolvenvaihdos”, kun isänsä Marko Mäenpään palveluksessa kolarikorjaus-, maalaus- ja detaljointitöitä sekä tuulilasin vaihtoja tehnyt Miko Mäenpää osti kyseiset toiminnot omiin nimiinsä ja perusti yrityksen nimeltään Hietoja Painting & Detailing.

Autotarvike palvelee ja vastaa tuotteesta

Monelle autonomistajalle öljynpuhdistajan, lasinpyyhkijöiden tai polttimon shoppailu tavaratalosta ilman palvelua on työlästä. Vimpelin Autotarvike Oy:ssä oikea tarvike löytyy kätevästi.

Jos tuotetta ei ole hyllyssä, yrittäjä Jukka Kivinen tai hänen työntekijänsä Tuomo Kataja näppäilee auton rekisterinumeron tietokoneelle ja painaa enteriä tilaukselle, joka saapuu yleensä seuraavana arkipäivänä. Kotikunnasta ostamalla säästää aikaa ja hermoja sekä matkakustannuksia tai rahtikuluja – sekä välttää virheostot.

– Kun asioi tavaratalossa tai netissä, varaosan tai tarvikkeen sopivuus on asiakkaan omalla vastuulla. Täällä tuotteen sopivuudesta vastaamme me, Jukka Kivinen sanoo.

Yleinen harhaluulo on, että alan erikoisliikkeessä kaikki on aina kalliimpaa.

– Hinnoittelumme on erittäin kilpailukykyistä ja kaupan päälle asiakas saa ammattitaitoista palvelua, Kivinen tiivistää.

Myymälässä pätevät myös kaikki Fixus-ketjun valtakunnalliset tarjoukset. Huolto-osien lisäksi tarjolla on lamppuja, öljyjä, nesteitä, vahoja ynnä muita tarvikkeita ja autohoitotuotteita – tuoreimpana uutuutena nuorison suosimat Autodude-tuotteet.

– Tilauksesta toimitamme myös merkkikohtaisia alkuperäisosia, Kivinen lisää.

Myynnissä ovat autotarvikkeiden lisäksi maatalouslaitteiden öljyt ja suodattimet, ja varaosat traktoreihin saa tilaamalla.

Liike toimii myös Matkahuoltoasiamiehenä ja tarjoaa pakettipalvelut laidasta laitaan.


Anne Savela

MAINOS
Edellinen artikkeliMaritza uteliaana uutta kohti
Seuraava artikkeliPuhemies Risikko Yrittäjien 50-vuotisjuhlassa Alajärvellä