Maritza uteliaana uutta kohti

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpeliläinen Maritza Parkkinen on musiikin saralla uuden edessä. Viisi omakustannetta julkaissut sääksjärveläinen on ottamassa isompaa harppausta keikkailun puolelle. Tuekseen hän on saanut Yötaivas-yhtyeen, jolla on parinkymmenen vuoden kokemus keikkalavoilta ja työskentelystä eri artistien kanssa. Parkkista kantaa eteenpäin ytimekäs motto: intohimona eläminen.

Kaksi vuotta sitten päivätyönsä pankissa jättänyt Parkkinen kertoo, että uusin vaihe musiikin parissa loksahteli paikoilleen hänen oltuaan puhelinyhteydessä Yötaivaan basistin eli Juha Kaarteen kanssa.

MAINOS

– Sovimme tapaamisen, pidimme treenit ja lähdimme suunnittelemaan yhteistä taivalta. Toteutan omaa unelmaani ja katson tämän kuvion loppuun saakka.

Kaarteen lisäksi Yötaivaan muodostavat Jukka Mäntylä (laulu ja koskettimet), Tarmo Saarinen (rummut) ja Antti Purola (harmonikka ja koskettimet).

Pohjatyö tehty

Maritza & Yötaivas on harjoitellut vuodenvaihteesta lähtien hyvin tanssittavaa ja monipuolista musiikkia. Seteissä yhdistyvät tutut ikivihreät ja Maritzan sekä hänen yhteistyökumppaninsa Jari Niemelän kappaleet. Tuore kokoonpano teki viisi kappaletta sisältävän cd-levyn, joka on lähtenyt radiolevitykseen.

Maritza Parkkinen kertoo, että tulevaisuutta silmällä pitäen on tehty pohjatyötä – aina uuden kokoonpanon visuaalisesta ilmeestä, markkinoinnista ja yhteistyökumppaneista lähtien.

– Kappaleet on myös mietitty tarkkaan, että millaisia voidaan ottaa tanssipaikoille. Porukka on hyvin aktiivinen ja innostunut sekä energisoiva.

Tango taipuu Maritza Parkkiselta, samoin vaikkapa fox trot. Eniten hän kertoo kuitenkin pitävänsä humpan tanssimisesta. Tanssilavojen tunnelma viehättää myös tanssijan näkökulmasta.

– Aina kun mahdollista, käyn itsekin lavoilla tanssimassa. Ihmiset menevät lavoille tanssimaan ja sinne kuljetaan tanssin riemun kautta.

Iskelmän puolesta

Vimpelin vuoden 2014 kulttuuripalkinnon saanut Maritza Parkkinen liputtaa iskelmämusiikin puolesta. Musiikki on ollut hänelle vahva inspiraation lähde. Perustanssimusiikki sopii hyvin lavoilla esitettäväksi. Hän on myös tehnyt kappaleita muille artisteille – kuten esimerkiksi Juhamatille, jonka tulkitsema herkkä Vapaa lintunen ilmestyi toissavuonna.

Parkkisen esittämä ja sanoittama, Jari Niemelän säveltämä Salaisuuksien taivas oli Tätä Suomi tanssii -listalla peräti 52 viikkoa.

Musiikillisina esikuvinaan Maritza Parkkinen pitää suomalaisia naislaulajia, kuten esimerkiksi Leidejä: Katri Helenaa, Paula Koivuniemeä, Lea Lavenia ja Marion Rungia. Unohtaa ei sovi myöskään Anna Erikssonia. Tai Elvis Presleyä.

Parkkisen ääni on tullut parin viime vuoden aikana tutuksi Järviradion taajuuksilta. Radiotyö, karaokeiltojen vetäminen, musiikin tekeminen ja uusi vaihe Yötaivaan kanssa ovat osa jatkumoa, jossa myös sattumuksilla on ollut oma roolinsa.

– Itselläni on onnellinen olo. Suosittelen kaikille tekemään sydämen kutsun mukaan. Yötaivaan kanssa keikoille lähteminen on itselle uusi alue, josta voi tulla turpiin. Jos ei kokeile, ei voi tietää, mitä saavuttaa.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliSuomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Perhon Yritysmessuille
Seuraava artikkeliRautaista autoalan osaamista Vimpelistä