24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Kahvila Suninsalmi aukeaa uuteen kevääseen!

Varma kevään merkki nähdään pian, sillä Lehtimäellä Suninsalmen satama-alueella sijaitseva Kahvila Suninsalmi avaa ovensa uuteen kevääseen ja kesään tulevana lauantaina 21.4. kello 12.

Kahvilan yrittäjänä hääräilee tuttu kasvo muutaman vuoden takaa. – Kun tulin tänne ja menin keittiöön, niin tuntui etten pois ole ollutkaan, nauraa Pirkko Mäkipelto, joka pyöritti kahvilaa vuosina 2008-2012.

MAINOS

Nyt viiden vuoden tauon jälkeen Pirkko lähtee yrittäjäksi Suninsalmelle realistisin tavottein ja odotuksin. Pääpainon hän laittaa kahvilan ja sen keittiötoimintojen pyörittämiseen, sillä jos kesästä tulee aurinkoinen on selvää, että Suninsalmella riittää vilskettä.

Viiden vuoden aikana kahvilassa on tapahtunut vain pieniä muutoksia. Terassia on saatu lisää niin, että asiakaspaikkoja on nyt alun toistasataa. Ennen avajaisia paikkaa on myös rempattu ja sisustettu uusin, raikkain värisävyin. Lisäksi keittiöön on hankittu uudet pizza- ja grillipuolen kalusteet.

Myös äänentoisto on laitettu uuteen uskoon, eli nyt musiikki kuuluu salissa, terasseilla ja tornin alaosassa.

Kahvila Suninsalmen valikoimissa on pizzaa, burgereita, salaatteja ja ranskalaisia. Mukana on myös mm. riistaburgeria ja makkaraperunoissa makkarana käytetään bratwurstia! Uudistetun menun on kokonaisuudessaan suunnitellut Pirkon tytär Salla Suomi.

Uutta on sekin, että nyt oluiden ja siiderien lisäksi tarjolle tulevat myös viinit ja kuoharit. Myös väkeviä on luvassa tarjolle annospulloissa.

Kahvila Suninsalmi on avoinna joka päivä. Sunnuntaista torstaihin se on avoinna kello 12-20 ja perjantait ja lauantait kello 12-21. Nämä avoinnaoloajat ovat toukokuun loppuun, kesä on sitten eri aikatauluin.

– Kesällä avoinnaoloaikoja jatketaan aina tilanteen mukaan, vähän säidenkin perusteella, Pirkko lupaa.

Kesän aikana satama-alueella on myös monenlaista tapahtumaa kyläyhdistyksen ja muiden toimijoiden taholta. Tapahtumailtoina kahvilakin palvelee tavallista pidempään.

Kahvila Suninsalmi työllistää yrittäjän lisäksi neljä työntekijää ja juhannukselta viisi. Lisäksi apuna on Pirkon puoliso Jouni aina tarvittaessa.

Myöhemmin keväällä kahvilassa avataan myös Jouni Mäkipellon valokuvanäyttely.

Lauantain 21.4. avajaisissa tarjolla on asiakkaille pullakahvit ja Pirkko toivookin mahdollisimman monen pääsevän paikalle tutustumaan alkavan kesän tarjontaan!


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät