24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Paikalliset palvelut esiin messuilla Vimpelissä

Järjestyksessään seitsemännet Asumista ja hyvinvointia -messut tavoittelee tuhatta kävijää Vimpelin liikuntahallille. Lauantaina, toukokuun viidentenä pidettävillä messuilla tuodaan esille Vimpelin ja lähialueen palveluita, joista löytyy apua arjen pyörittämiseen.

Messujen slogan on Läheltä löytyy ja seudullamme tapahtuu. Liikuntahallin lisäksi messutarjontaa löytyy piha-alueelta, jonne MTK Vimpeli ja Alajärvi järjestävät konekentän.

MAINOS

Messuosastoilla esittäytyvät sekä yritykset että kolmannen sektorin toimijat.

Tapahtuman toteutuksesta vastaa laaja suunnitteluryhmä, jossa on edustajia tapahtuman päävastuussa olevan Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n lisäksi Vimpelin Yrittäjistä, Vimpelin kunnasta, Japosta, Vimpelin Osuuspankista, Finnlamellista, Euronicsistä eli entisestä Tekniset-ketjusta ja Vimpelin Vedosta.

Vetonaula Uuraisilta

Messut järjestetään kello 10-15. Vetonaulaksi Vimpeliin saapuu Aki Palsanmäki, Nelosen televisiosarjan Huutokauppakeisari. Hän isännöi kello 13 alkavaa hyväntekeväisyyshuutokauppaa. Iso osa huutokaupan tuotosta kohdennetaan vimpeliläisnuorille ja heidän harrastusmahdollisuuksiinsa.

– Nuoria avustetaan anomusten perusteella ja avustus menee yhdistysten kautta. Kun sopiva idea tulee, avustusta voi hakea meiltä, kertoo Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa.

Hyväntekeväisyyshuutokaupassa on huudettavana muiden muassa uusi sähkökiuas, hyvinvointilahjakortteja ja Vedon Superpesis-joukkueen aitoja pelipaitoja.

– Yritykset, yhdistykset ja kunta ovat lahjoittaneet tavaraa huutokauppaan, kertoo Vimpelin Yrittäjien puheenjohtaja Susanna Korkiatupa.

Monipuolinen ohjelma

Messujen avauksen suorittavat Susanna Korkiatupa ja Vimpelin kunnanjohtaja Timo Kärkkäinen. Tapahtuman juonnosta vastaa Teuvo Mäkelä, joka saa haastateltavakseen muiden muassa Vedon Superpesis-joukkueen pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäen ja Vuoden pesäpalloilijaksi viime syksynä valitun Henri Puputin sekä Hyvää asumista maalla -teemaan liittyviä haastateltavia.

Messuohjelmaan kuuluu myös muotinäytös, jossa esitellään kevään vapaa-ajan muotia. Messuarvonta houkutellee osallistujia, sillä pääpalkintona arvotaan pääsyliput Ähtärin Pandataloon ja Ähtäri Zoohon. Vimpelin Yrittäjät vastaa messukahvilasta 50-luvun henkeä huokuvassa Hot buns and dogs -nimen saaneessa kahvilassa.

Kunnanjohtaja Timo Kärkkäinen innostaa kuntalaisia sanomaan sanansa eli kertomaan ideoita ja kommentteja, joita voitaisiin huomioida, kun kunta uudistaa strategiaansa. Messujen pääyhteistyökumppanin eli Japon toimitusjohtaja Toni Harjula vinkkasi puolestaan messujen tiedotustilaisuudessa, että meneillään oleva Valokuitua Vimpeliin -hanke huipentuu messuilla.

Susanna Korkiatupa kertoo, että messujen myyntipaikkoja on vielä jonkin verran jäljellä. Asumista ja hyvinvointia -messut järjestettiin viime vuonna Alajärvellä ja vuonna 2016 Soinissa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät