0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Savonjoen jääpato liikehtii

ELY-keskus on tiedottanut keväisestä tulvatilanteesta, että aamuyön aikana Merikaarron ja Vähänkyrön väliset jääpadot lähtivät liikkeelle ja muodostivat noin kilometrin mittaisen jääpadon Skatilan yläpuolelle.

Jääpatojen vaikutuksesta Kyrönjoen alaosalla sekä Kyrönjoen ja Laihianjoen välisellä alueella on useita asuinrakennuksia uhattuna. Asukkaita kehotetaankin suojaamaan kiinteistöjään omatoimisesti suurempien tulvavahinkojen välttämiseksi.

MAINOS

Kyrönjoen vesipinta on jo niin korkealla, että joen vedet virtaavat osittain Laihianjoen suuntaan.

Martoinen – Tuovila -alueelle näyttää muodostuvan jokien yhteinen tulva-alue, jossa tulvavedet vähitellen alkavat uhata osa alueen rakennuksista. Edellisen kerran Kyrönjoen vedet täyttivät tämän ns. bifurkaatioalueen keväällä 2013.

Kurikassa Närpiönjoen alueella ns. Lintuluoman kanavassa ollut jääpato saatiin purettua kaivinkonetyönä keskiviikkona illansuussa. Jääpato ei enää uhkaa Kurikan ja Jurvan välistä maantietä nro 689.

Vimpelissä Savonjoen jääpato liikehti useaan otteeseen keskiviikon aikana. Jääpadon yläpää oli Saarikentän kohdalla ja kokonaispituus oli noin puoli kilometriä. Saarikenttää suojaavien alavimpien penkereiden yläreunaan oli matkaa n. 0,2 metriä, mutta välitöntä uhkaa kentän kastumiselle ei ollut.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät